I dag kan Noma (igen) blive verdens bedste restaurant

Noma er i finalen, men fire nye danskere har allerede indtaget madens verdensrangliste ved stor kåring.

Noma med køkkenchef René Redzepi i spidsen er med i kapløbet om at blive verdens bedste restaurant. Kåringen finder sted tirsdag eftermiddag. (Foto: Yuya Shino © Scanpix)

Tirsdag eftermiddag kan danske Noma atter indtage tronen som verdens bedste restaurant. Her bliver restauranternes verdensrangliste nemlig offentliggjort i Singapore.

Før kåringen af ‘Worlds 50 Best Restaurants’ har 1.040 kokke, journalister og gastronomer hver stemt på 10 spisesteder.

En af dem er madanmelder Søren Frank, der mener, at Noma er blandt favoritterne.

- Favoritværdigheden skyldes, at åbningen af det nye Noma 2.0 på Refshalevej har skabt ny interesse omkring restauranten, konstaterer Søren Frank i dagens Berlingske.

Noma har vundet fire gange

Noma toppede listen i 2010, 2011, 2012 og 2014, men siden dengang har restauranten med René Redzepi i spidsen som køkkenchef genopfundet sig selv, er flyttet i nye lokaler og har indført et nyt koncept for spisekortet.

Alt det betyder, at Noma igen er blevet en destination for det rejsende, globale korps af mad-feinschmeckere. Hvoraf altså en del af dem må forventes at have stemmeret til ‘Worlds 50 Best Restaurants’, mener Søren Frank.

Som noget nyt må anmelderkorpset i år ikke stemme på spisesteder, der har vundet før. Det betyder, at en række af Nomas hårdeste konkurrenter er fjernet fra brættet. Men på grund af flytning og genåbning er Noma ikke omfattet af de regler.

Uddelingen af hovedpræmierne begynder omkring 15.30 dansk tid. Selv om finalisternes verdensrangliste først bliver offentliggjort der, så har organisationen bag ‘Worlds 50 Best Restaurants’ afsløret, at fire andre, danske restauranter hører til i det bedste selskab.

Fire danske restauranter i elitefeltet

Ranglisten fra nummer 51-120 blev afsløret for nylig, og her er tre københavnere og en bornholmer med på listen.

Nummer 56 - Relæ

  • På Jægersborggade i København ligger restauranten, der to gange har vundet priser for at være verdens mest bæredygtige restaurant - og nu altså også tæt på at være blandt de 50 bedste.

Køkkenchef Christian Puglisi på restaurant Relæ, der er verdens 56.-bedste restaurant. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Nummer 85 - Amass

  • En tidligere køkkenchef fra Noma står bag Amass, der har hjemme på Refshaleøen i København.

Amass på Refshaleøen i København er verdens 85.-bedste restaurant. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Nummer 89 - Restaurant 108

  • Michelin-restaurant kendt som ‘Nomas lillebror’, men nu også officielt blandt hele verdens top 100.

Restaurant 108 har tidligere modtaget en Michelin-stjerne, men er nu også at finde blandt verdens 100 bedste restauranter. (Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen © Scanpix)

Nummer 105 - Kadeau

  • Restauranten begyndte på Bornholm, men har nu også en adresse på Christianshavn i København.

Restaurant Kadeau på Christianshavn i København (Arkiv). (Foto: martin sylvest andersen © Scanpix)

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter