I swingerklubberne må der stadig være ti til ’gangbang’, men: ’Man kan jo ikke give oralsex med maske på’

Det er et godt spørgsmål, hvorfor sexklubber og fitnesscentre skal følge de samme regler, siger kulturordfører.

En "bonderøvsklub". Sådan kalder ejeren selv Afrodite Club, der er en swingerklub i Ringe. Her er der fokus på hygge, og John Mogensen spiller ofte i højtalerne. (© afroditeclub.dk)

I aften tikker tilmeldingerne ind hos Afrodite Club. Der er nemlig gangbang-event, og det er et tilløbsstykke for klubbens swingere.

Det fortæller Peter Spælling, der ejer den - ifølge ham selv - bonderøvske swingerklub i den fynske by Ringe.

- Nu er vi ikke sådan hardcore, smart-i-en-fart-klub. Vi er mere sådan en stille og rolig hyggelig klub. Vi spiller John Mogensen og tænder stearinlys.

Maks ti til gruppesex

Fordi reglerne for swingerklubber følger reglerne for fitnesscentre, må der i alt være 65 personer i Peter Spællings Afrodite Club (én person per fire kvadratmeter) - men da de også skal overholde forsamlingsforbuddet, må der maks være ti personer samlet i et stort rum eller i en gruppe.

Derfor har Peter sin opgave for i aften. Han skal nemlig sørge for, at folk ikke klumper sig for mange sammen, selvom det sådan set er idéen med dagens gruppesexbegivenhed.

- Vi holder øje med, at der ikke samler sig mere end ti i ét 'gangbang'. Før corona kunne 25 personer sagtens være sammen på en gang.

Og reglerne overrasker da også Lars Østergaard, der er professor og ledende overlæge på Aarhus Universitetshospital.

Foto: Afrodite Club.

- Det hele handler jo om afstand og om at bruge sprit. Men jeg står og tænker på, hvordan man holder afstand i en swingerklub, siger han.

- Umiddelbart lyder det vanskeligt at kunne holde afstand på en-to meter, så man kunne måske forestille sig, at der skulle gælde nogle andre regler end i et fitnesscenter.

I værste tilfælde kan det nemlig udvikle sig til en supersprederbegivenhed.

- Det er, hvis der kommer en person ind, der har en meget høj udskillelse af virus. Hvis vedkommende kommer tæt på andre mennesker, er der en øget risiko for, at en stor del af de gæster, der i øvrigt kommer i swingerklubben, kan blive smittet, forklarer professoren.

Mundbindet af inden oralsex

Med de nuværende restriktioner er reglerne sådan, at man skal have maske på, når man går rundt mellem baren og bollerummene.

- Men det skøre ved det hele er jo, at vi hvis man så går op og er aktiv på førstesalen, skal man selvfølgelig ikke have maske på. Man kan jo ikke give oralsex med maske på. Når du så er færdig med aktiviteterne, så skal du have maske på på vej ned igen, siger Peter Spælling.

Og swingerne kan godt se det komiske i det ellers alvorlige emne, siger han.

- På vores Facebookside er der nogle, der skriver: "Så er det kun bagfra, så smitter man ikke". Så skriver andre: "Det har altid kun været bagfra". Man laver lidt gas med det.

S/M-rummet bliver jævnligt afsprittet

Selvom swingerklubberne er åbne her i juletiden, skal de generelle corona-restriktioner stadig overholdes. Og derfor har Afrodite Club lavet ændringer, som de fleste sikkert kan genkende.

For eksempel er det store fælles fad med brunkager og jødekager omdannet til individuelle godteposer, siger Peter Spælling.

Og kaffen, der før var høflig selvbetjening og stod på langborde i barrummet, skal nu skænkes af personalet, så alle ikke rør ved den samme kande. Og så løber personalet i pendulfart op og ned ad trappen til førstesalen for at afspritte og rengøre gelænderet.

- Vi overholder de regler, vi skal, for vi er jo ikke interesseret i at bryde loven. Vi er interesseret i at passe på hinanden. Og overordnet set har det fungeret rigtig godt.

Det betyder nemlig meget for ejeren at kunne holde åbent, så medlemmerne kan opretholde deres livsstil med at swinge, siger han.

- Det betyder, at folk har et åndehul, når de har knoklet hele ugen, hvor de kan komme ned og få et spabad, et koldt glas vin og nogle gode sexoplevelser.

Men der er også indført coronatiltag, der er mere specifikke for swingerklubberne.

Lædermøblerne er heldigvis nemme at spritte af. Foto: Afrodite Club.

- Vi spritter meget af over det hele. Også inde i for eksempel S/M-rummet, hvor der er mange læderflader. Når de er færdige derinde, står vi næsten på spring med spritsprøjten for at få tørret af, fortæller han.

Og heldigvis for ejeren af den "bonderøvske" klub på Fyn, er læder et meget taknemmeligt emne at rengøre.

Coronakrisen kradser hos swingerklubberne

Allerede inden der blev lukket for tilmeldingerne til aftenens specialarrangement, havde 25 personer sikret sig en plads. Og det er mere, end der har været de fleste andre aftener, efter coronavirusset brød ud. De fleste dage ender der med at være 15-20 deltagere.

Før var der typisk 35-40 forbi til sexleg. Derfor har coronakrisen og de dertilhørende restriktioner kunnet mærkes på Peter Spællings forretning.

- Jeg har fået en hjælpepakke, som jeg er taknemlig for, selvom det ikke er i nærheden af, hvad jeg kunne have tjent. Men det har været katastrofalt for branchen. Danmarks største swingerklub i Kolding er lukket, og jeg ved, at flere andre er lukningstruet.

Men den 20-årige Afrodite Club har før klaret sig igennem en krise, og Peter Spælling tror på, at det kan den igen.

- Det er kommet for at blive, det der sex, siger ejeren grinende og tilføjer:

- Søren Brostrøm siger, at sex er sundt. Det vidste vi andre jo godt i forvejen.

Kulturordfører: Har ikke set konkret på swingerklubber

Swingerklubberne hører under Kulturministeriet, og derfor har DR spurgt Socialdemokratiets kulturordfører, Kasper Sand Kjær, hvorfor klubberne må holde åbent efter samme regler som fitnesscentrene.

- Mig bekendt har vi ikke konkret taget stilling til swingerklubberne for sig selv. Vi har nogle brede kategorier, for eksempel fitnesscentre, som der oprettes restriktioner og anbefalinger for. Og her hører swingerklubberne under.

Det er ifølge ham ikke ønskværdigt, at politikerne skal ned og lave specifikke retningslinjer for hver eneste kategori af fritidsaktiviteter, der findes.

- Men jeg må indrømme, jeg synes da, at det lyder voldsomt, at swingerklubberne har samme regler som fitnessklubberne. Hvis det er rigtigt, synes jeg da, at det er noget, vi skal kigge på, siger Kasper Sand Kjær.

- For det er klart, at der skal gøres, alt hvad man kan, for at minimere smitterisikoen.

Normalt er et gangbang på ti mennesker nok ikke, hvad de fleste forbinder med coronavirus og at holde afstand. Og selvom Peter Spælling selvfølgelig frygter, at der skulle komme et første smittetilfælde på en swingerklub, synes han, at dem, der kommer forbi, opfører sig meget ansvarligt.

- Vi følger sundhedsmyndighedernes retninlinjer. Så må vi jo håbe på, at myndighederne ved lidt mere om det, end jeg gør.

Rettelse: I en tidligere version af artiklen, bragte vi et billede fra Swingergaarden. Men Swingergaarden har ikke deltaget i denne artikel.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter