Ida Auken: Vi skal sortere mere affald

Miljøminister Ida Auken lægger op til nye tankegang i håndteringen af affald.

Vi kommer til at skulle sortere mere affald. Målet er helt klart, at vi skal genanvende mere og brænde mindre af. (Foto: Jakob Andresen © DR København)

Flere skraldespande. Mere omhyggelighed i sorteringen af skrald. Flere ture til affaldscentret. Det er, hvad danskerne ifølge Politiken mandag kan vente sig af den ressourcestrategi, som regeringen inden for få uger fremlægger.

Miljøminister Ida Auken (SF) lægger op til en ny tankegang i håndteringen af affald.

- Almindelige danskere kommer til at skulle sortere mere affald. Målet er helt klart, at vi skal genanvende mere og brænde mindre af. Og det er et paradigmeskift for Danmark, fordi vi hidtil har været verdensmester i forbrænding, siger Ida Auken til avisen.

Fokuserer på på vådt affald

Hun har blandt andet fokus på det såkaldt våde affald som kartoffelskræller, som brænder dårligt og derfor skal omdannes til biogas.

Ida Auken vil endnu ikke løfte sløret for konkrete løsninger, som vi har i vente. Men hun peger på, at investeringer i øget sortering i nogle af de 10 forsøgskommuner, der allerede findes, har medført billigere affaldsgebyrer.

Dakofa er glade

I brancheforeningen Dakofa, der organiserer 244 aktører i affaldssektoren, bliver meldingen modtaget med begejstring.

- Generelt vil borgere få flere krav ind over sig. Det kan være, at der er nogle startomkostninger til for eksempel spande. Og de eneste, der kan betale, er hr. og fru Jensen. Men der kan også komme en positiv økonomisk effekt af, at man bruger materialerne bedre, siger direktør Ole Morten Petersen til Politiken.

Facebook
Twitter