Ida har fravalgt vuggestue og går hjemme: - Det giver ro i hverdagen

Den uddannede sygeplejerske kunne ikke se, hvordan hverdagen skulle hænge sammen med hende på arbejde. Derfor bliver hun hjemme i et år.

Marie på 17 måneder skal ikke i vuggstue, for hendes mor, Ida Nonboe Clausen, har valgt at passe hende hjemme. (Foto: Bardur Thomsen © DR Nyheder)

Ida Nonboe Clausen sidder i sit hjem i Helsingør med datteren Marie på skødet.

Marie er 17 måneder gammel. Og mens størstedelen af hendes jævnaldrende er i vuggestue, dagpleje eller lignende, så har hendes mor altså valgt at blive hjemme med hende.

- Det er rigtig hyggeligt, er det. Og det er dejligt, at hun ikke behøver at komme i vuggestue, men kan vente med at komme ud, til hun er mere klar til at være væk og til at være mere sammen med andre børn, siger Ida Nonboe Clausen.

6510 kroner fra kommunen

Familien består udover af Ida Nonboe Clausen og den lille Marie Idas mand og to sønner på 10 og 7 år. De bor i Helsingør, hvor kommunen tilbyder, at forældre, der passer der egne børn hjemme, kan få et tilskud på 6510 kr. om måneden.

Helsingør er én ud af 39 danske kommuner, der tilbyder forældre penge for at passe deres børn hjemme. I år modtager 684 forældre tilskuddet. I 2015 var det tal 539.

Ida Nonboe Christensen og datteren Marie går ofte i legestue og møder andre børn. (Foto: Bardur Thomsen © DR Nyheder)

Ida Nonboe Christensen er sygeplejerske og arbejdede på deltid indtil datteren Marie kom til verden. Men det virkede ikke realistisk at vende tilbage til arbejdslivet, da barslen var forbi.

- Jeg tror ikke rigtig vi var klar til en stresset hverdag. Hvordan skulle vi få det hele til at hænge sammen med skoler, aftaler og hverdagen?, spørger Ida Nonboe Christensen.

Helle børnetid end penge

En anden mulighed havde været, at købe sig til hjælp i hverdagen – men det var Ida Nonboe Christensen ikke interesseret i.

- Jeg vil rigtig gerne være sammen med mine børn, arbejde det mindre og så have færre penge, siger hun.

Dagene hjemme i Helsingør går blandt andet med, at Ida Nonboe Christensen går til legestue med Marie. Her møder hun flere af de andre forældre fra området, der får støtte af kommunen til at passe deres børn hjemme.

- Jeg tror aldrig rigtig man har lyst til at sende sit barn i vuggestue. Men synes de er så små og vil gerne være hjemme og være sammen med dem, fortæller Ida Nonboe Christensen.

(Foto: Grafik: Christoffer Laursen Hald)

Manden tjener mest

Det har aldrig været på tale, at Ida Nonboe Christensens mand skulle tage tjansen hjemme med Marie.

- Min mand egner sig ikke til at gå hjemme, men han er rigtig god til at gå på arbejde og tjene penge, og det er også det, han gør mest. Jeg tjener ikke så meget i forvejen som sygeplejerske på deltid, så derfor blev det sådan, fortæller hun.

Ida Nonboe Christensen regner med at gå hjemme indtil 1. januar næste år.

FacebookTwitter