Ikea tilbagekalder musikinstrument til børn

En gummikugle på en trommestik kan udgøre en potentiel kvælningsfare for børn og tilbagekaldes derfor.

Det er dette musikinstrument, Lattjo, som Ikea kalder tilbage. Den sorte gummikugle på trommestikken kan falde af og udgøre en kvælningsfare for børn. (Foto: Bo Persson © Ikea)

Ikea har valgt at tilbagekalde Lattjo trommestikker og Lattjo slaginstrument til børn på grund af potentiel kvælningsfare.

Det oplyser Ikea i en pressemeddelelse.

Tilbagekaldelsen sker, fordi seks forskellige medarbejdere har konstateret, at den sorte gummikugle på trommestikkerne kan falde af.

- Der kan være risiko for, at mindre børn kommer til at sluge den løse gummikugle, og det kan i værste fald medføre, at man kan blive kvalt, skriver Ikea.

Kan returneres uden kvittering

Virksomheden understreger, at der ikke har været nogen hændelser endnu.

- Trods at de er testet i henhold til gældende sikkerhedsforanstaltninger, ønsker vi derfor at tilbagekalde dem. På den måde minimerer vi risikoen for, at børn kommer til skade, når de leger, siger Thomas Balslev, Salgsleder for Børnenes IKEA i Danmark, i pressemeddelelsen.

Har man købt det pågældende legetøj, kan man tilbagelevere det i alle Ikea-varehuse, hvor man vil få pengene retur, uanset om man har kvittering på købet eller ej.

Ikea har valgt at tilbagekalde instrumentet på grund af potentiel kvælningsfare.

Opslået af DR Nyheder på 14. januar 2016