Ikke nok information om børnevaccination

Mangelfuld oplysning børnevaccination gjorde en mor utryg. Hun valgte at sige nej tak til den offentlige ydelse.

(© Colourbox)

Ingrid Hansen er en af dem, der ikke har fået sine børn vaccineret. Det er ikke fordi hun er socialt udsat. Hun har Mathias på fem og Helene på tre, en mand og sit eget firma. Alligevel har hun fravalgt at få sine børn vaccineret.

Døden nær på grund af skimmelsvamp og vaccination

Ingrid Hansens søn havde allerede fået de første tre vaccinationer, da kombinationen af let skimmelsvamp i hjemmet og en børnevaccination endte kritisk for en venindes datter.

Det blev katalysator for Ingrid Hansens skepsis. Hun valgt at sætte sig grundigt ind i de forskellige børnevacciner, fordele og risici ved dem.

- Jeg brugte et halvt år på at læse alt, hvad jeg kunne finde om de børnevacciner, der er en del af børnevaccineprogrammet, fortæller hun.

Beskyldt for omsorgsvigt

At Ingrid Hansen og hendes mands undlod at få deres børn vaccineret mødte også modstand. Ikke fra familie og venner, men fra deres læge.

Det var i forbindelse med datterens helbredsundersøgelse.

- Lægen sagde, at hvis vores datter ikke fik stivkrampevaccination, så ville hun indberette os for omsorgssvigt, fortæller Ingrid Hansen.

Det føltes som et angreb på både hende og hendes mand, og de valgte at klage over lægen. Familien Hansen vandt sagen, lægen fik en næse. Men Ingrid Hansen husker stadig følelsen, som lægens ord udløste.

- Det var rigtig ubehageligt. Vi blev jo sat i båsen 'dårlige forældre'. Det er noget af det værste at blive beskyldt for som mor eller far.

Mere information

Ingrid Hansen understreger, at hun ikke er imod vaccinationer, men forbeholden over for hvad hun fylder i sine børn. Og hun synes ikke, der er nok information om risici og den der findes er for ugennemsigtig.

- Det er ens ansvar som forældre, at sætte sig ind i, hvad en vaccine kan gøre ved ens barn, siger hun. Men det er svært, når den er mangelfuld.

FacebookTwitter