Illegal indvandring til Danmark stiger

Danske betjente vurderer, at der findes imellem tyve og fyrre tusind illegale indvandrere i Danmark lige nu.

(Foto: COLOURBOX)

De arbejder som avisbude, de gør rent, og de fylder op i varmestuer og på herberger - fattige udlændinge, som hutler sig igennem på bunden af samfundet.

Der er så mange, at når politiet i København gennemfører en tilfældig kontrol, så bliver salatfadet fyldt op på få timer.

- Det er næsten lige meget, hvor vi stikker spaden ned, så finder vi et eller andet, siger vicepolitikommissær Kjeld Farcinsen, der er leder af udlændingekontrolgruppen i København.

Hos SKAT kender man også til problemet.

- Det oplever vi i stigende grad. Særligt borgere fra tredjeverdenslande. Når vi kommer ud, oplever vi, at de farer ud ad vinduet og ad bagdøren, og det må være et udtryk for, at de helst ikke vil møde os, siger indsatsleder hos SKAT Christina Steinmetz.

Der findes i sagens natur ingen opgørelse af illegale indvandrere i Danmark, og hos politiet er man ikke glade for at komme med officielle bud.

Men flere politifolk, som DR Nyheder har talt med vurderer, at der nok er over 20.000 - måske helt op til 40.000 - illegale indvandrere i Danmark.

Skal tages alvorligt

Selvom buddet ikke er videnskabeligt funderet eller officielt, så skal man lytte til det, mener migrationsforsker ved Roskilde Universitet Helle Stenum.

- Jeg synes helt klar, at man skal tage politiets bud alvorligt og man må også se det som et udtryk for, at der er en større fokusering på denne problemstilling, siger hun.

Politiforbundet Dansk Politi bekræfter DR Nyheders oplysninger på forbundets hjemmeside.

Dansk Politi har ringet rundt til adskillige medarbejdere i politiet og her lyder det, at: Problemet med de illegale udlændinge er stort. Rigtigt stort.

Hvis du vil læse Dansk Politis udlægning af sagen kan du klikke på linket på denne side.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk