Imam Abu Laban er død

Imam Abu Laban er afgået ved døden i aften på Rigshospitalet i København, oplyser imam Ahmed Akkari til DR Nyheder. For et par uger siden kom det frem, at han var alvorligt syg af kræft.

Imam Abu Laban blev især kendt i Danmark under Muhammedkrisen. Han døde ved 21-tiden på Rigshosptalet.

Imam Abu Laban er afgået ved døden i aften på Rigshospitalet i København oplyser imam Ahmed Akkari til DR Nyheder.

For et par uger siden kom det frem, at han var alvorligt syg af kræft.

Ahmed Abu Laban fungerede som leder for Islamisk Trossamfund og blev for alvor kendt i den danske offentlighed i forbindelse med Mohammed-sagen.

Han blev født i 1946 i Jaffa, Palæstina, og kom til Danmark i 1984 som palæstinensisk flygtning. I alle årene har han været imam i Islamisk Trossamfund på Dortheavej i Københavns nordvestkvarter, hvor han hver uge samlede flere hundrede muslimer til fredagsbøn.

Tordnede mod regering og muslimer

Her tordnede han både mod den danske regering for dens efter hans mening manglende respekt over for landets muslimer og mod muslimerne selv for deres manglende engagement i samfundet.

Han uddannede sig oprindeligt som maskiningeniør og arbejdede bl.a. i olieindustrien i Golfen samtidig med, at han begyndte at studere islamisk teologi. I 1975 blev han uddannet som imam. I 1982 blev han udvist af De Forenede Arabiske Emirater på grund af sine flammende fredagsbønner.

Mest betydningsfuld imam

Abu Laban blev regnet som en af de mest betydningsfulde imamer i Danmark og har i den egenskab holdt møder med diverse ministre om integration af muslimer.

Han har altid været en stærk fortaler for, at muslimer i Danmark skulle integrere sig, tage uddannelse og blande sig i samfundet, men at de skulle forblive gode muslimer.