Imam meldt til politiet

Politiet vil undersøge, om den danske imam Akmed Akkari har truet den radikale politiker Naser Khader på livet i en skjult kamera optagelse. Akkari siger, at han fortryder udtalelsen, og at der var tale om en spøg.

Den århusianske imam Ahmed Akkari afsløret på fransk tv med skjult kamera. (Foto: © vvd, dr)

Politiet vil undersøge, om den danske imam Akmed Akkari har truet den radikale politiker Naser Khader på livet i en TV-optagelse.

- Vi undersøger nu, om det er en basis for trusler, siger chefinspektør Per Larsen fra Københavns Politi.

Skjult kamera

Fransk tv har med skjult tv fulgt en række danske imamer under Muhammed-krisen. Optagelserne vises i aften på den franske kanal France 2.

Ifølge Jyllands-Posten siger Akkari på optagelserne, at "hvis Khader bliver minister for udlændinge og integration, skulle man så ikke sende to fyre ud for at sprænge ham og hans ministerium i luften. "

Akmed Akkari, som er til konference i Bahrain, husker ikke selv episoden.

- Hvis jeg har sagt sådan, tror jeg, at det har været en ret grov spøg, siger han.

Han fortryder derfor, hvis han har sagt det. Det er ikke sådan noget, han plejer at sige, forklarer han til Radioavisen.

Ifølge Jyllands-Posten bliver udtalelsen leveret med et smil på arabisk, mens den muslimske og arabisktalende journalist bag programmet, Mohamed Sifaoui, sad ved siden af på bilens bagsæde.

Der er tale om skjult kamera, så Akkari vidste ikke, at han blev filmet. Sifaoui lod efterfølgende spørgsmålet hænge i luften, om udtalelsen skulle opfattes som ironi eller en provokation.

Meldt til politiet

Det er den radikale Elsebeth Gerner Nielsen, der har meldt Akkari til politiet. Hun siger, at hun er ligeglad med, om Akkari er kommet med udtalelserne om Khader i spøg.

Dansk Folkeparti vil tage sagen op med justitsministeren.

- Jeg vil straks spørge ministeren, hvad strafferammen er for at fremkomme med sådan en udtalelse, og om han kan dømmes for det, siger Peter Skaarup.