Imam opfordrer til drab på jøder: Det Jødiske Samfund går til politiet

Et amerikansk institut har oversat en fredagsbøn fra en moské på Nørrebro, hvor der angiveligt tales om at dræbe jøder.

Det Jødiske Samfund i Danmark mener, at både racismeparagraffen og den nye lovgivning om hadprædikanter kan komme på tale som reaktion på en fredagsbøn i en moské på Nørrebro. (Foto: Kristian Brasen © Scanpix)

Det Jødiske Samfund er stærkt bekymret over, at en imam fra en moské på Nørrebro i København angiveligt har opfordret til drab på jøder.

Derfor vil organisationen nu gå til politiet med sagen og har politianmeldt imamen. Det skriver Kristeligt Dagblad.

- Jeg vil mene, at der både kan være tale om en overtrædelse af racismeparagraffen, og der kan også være tale om en overtrædelse af den nye lovgivning om hadprædikanter, siger formanden for Det Jødiske Samfund i Danmark, Dan Rosenberg Asmussen, til DR Nyheder.

Meldingen kommer efter, at det amerikansk-baserede institut Memri har oversat dele af en fredagsbøn, som en imam i Masjid Al-Faruq moskéen i Heimdalsgade på Nørrebro holder. Memris video er omkring halvandet minut lang, mens moskeen på dens profil på Youtube har delt fredagsbønnen i sin helhed på godt en halv time.

DR Nyheder har selv fået oversat den omtalte del af fredagsbønnen. Klik på play.

Ifølge instituttets oversættelse siger imamen blandt andet, at "dommedag kommer ikke førend muslimerne bekæmper jøderne og dræber dem".

- Den retledte stat, som vil indføre Allahs sharia, vil forene Allahs tjenere, vil genoplive den islamiske nation, vil føre jihad mod sine fjender, vil befri Jerusalem og rive den jødiske enhed op med rode, denne kolonialistiske korsfarer-base - den retledte stat vil snart opstå, om Allah vil, skal imamen have også have sagt i sin prædiken fra 31. marts i år.

Det Jødiske Samfund i Danmarks sikkerhedsfolk har vurderet oversættelsen som troværdig.

- Det er jo en form, som vi har set før, og som vi også tidligere har gjort politiet opmærksomme på, forklarer Dan Rosenberg Asmussen til DR Nyheder.

Ifølge formanden er der i imamens prædiken tale om en blanding af rene korancitater og kommentarer i en mere nutidig politisk kontekst.

- Og hvis man lægger de to ting sammen, så kan jeg ikke andet end nå frem til, at det er en slet skjult opfordring til vold og drab på jøder. Det er min vurdering, men det er jo op til politiet at finde ud af, siger Dan Rosenberg Asmussen.

Opdateret klokken 9:15 med mere information om Memri.