Imam tiltalt for at prædike had: Afviser brud på loven

Retssagen bliver uanset hvad et nederlag for politikerne, mener imamen.

Masjid Al-Faruq-moskéen på Heimdalsgade har flere gange tiltrukket sig offentlighedens søgelys. (Foto: Linda Kastrup © Scanpix)

En dansk imam afviser at have bifaldet drab på jøder.

Det oplyser han i et indlæg på Facebook, efter at anklagemyndigheden i går tiltalte ham for at have overtrådt straffelovens hadprædikant-bestemmelser under en fredagsprædiken i en kontroversiel moské på Heimdalsgade på Nørrebro i København.

I stedet siger imamen, at prædikenen handlede om konflikten mellem Israel og Palæstina og behovet for militær indgriben i konflikten, der ifølge imamen "kun løses militært ved militær befrielse af Palæstina og tilintetgørelse af den zionistiske besættelse".

- Det er derfor ikke muligt på nogen måde at tolke talen som en opfordring til drab på jøder, skriver imamen, som kalder sig Monzer Abdullah.

Ifølge anklagemyndigheden er imamen dog kun tiltalt for at billige og bifalde drab på jøder, altså være tilfreds med det, og ikke til at opfordre til det.

Prædikenen fandt sted den 31. marts 2017 i Masjid Al-Faruq-moskéen på Heimdalsgade, der ligger på Nørrebro i København.

Moskéen er kendt for at være fundamentalistisk, og gerningsmanden bag terrorangrebet i København, Omar El Hussein, besøgte den få dage før angrebet, der kostede to personer livet - blandt andet en vagt ved den jødiske synagoge.

Blomster foran den jødiske Synagoge i Krystalgade, København, nogle dage efter terrorangrebet. (Foto: søren bidstrup © Scanpix)

Ved prædikenen talte imamen ifølge anklagemyndigeden om jihad og indførelsen af sharia-lovgivning og sagde blandt andet:

- Dommedag oprinder ikke, førend muslimerne bekæmper jøderne, således at muslimerne slår dem ihjel, og jøden vil skjule sig bag sten og træer, og stenen og træerne vil sige: ’O muslim, O Guds tilbeder, der er en jøde bag mig, så kom og dræb ham’.

Imamen er den første til at blive tiltalt efter straffelovens bestemmelser om hadprædikanter.

Langer ud efter regeringen og anklagemyndigheden

I Facebook-indlægget langer imamen hårdt ud efter lovgivningen mod hadprædikanter, der blev indført 1. januar 2017, ligesom han mener, at anklagemyndigheden står med en dårlig sag.

- Retssagen bliver, uanset udfaldet, et kæmpe nederlag for de islamhadske politikere med regeringen i fronten, skriver imamen i Facebook-indlægget, der ligger på Masjid Al-Faruq-moskéens hjemmeside.

- I tilfælde af en frikendelse vil det være et kæmpe nederlag, at deres første sag efter lovvedtagelsen ender med en frikendelse.

- I tilfælde af en dom vil det blot bekræfte, at forkynderloven handler om at begrænse muslimske ytringer, heriblandt kaldet til Palæstinas befrielse, og at ytringsfriheden reelt ikke gælder muslimer, lyder det fra Monzer Abdullah.

Udover at være tiltalt for at overtræde straffelovens bestemmelse om hadprædikanter, §136 stk. 3, er imamen tiltalt for at have overtrådt racismeparagraffen, §266 b.

Dan Rosenberg Asmussen, formand for Det Jødiske Samfund i Danmark. (Foto: DR Nyheder)

I går udtrykte Det Jødiske Samfund tilfredshed med tiltalen mod imamen, der er dansk statsborger.

- Vi er dybt bekymret for, at denne type prædikener kan misforstås af svage sjæle og på den måde føre til nye attentater, lød det fra formanden for Det Jødiske Samfund, Dan Rosenberg Asmussen.

Det er uvist, hvornår sagen kommer for retten.

Imamen gik under navnet Mundhir Abdallah sidste år, hvor fredagsprædiken tiltrak sig opmærksomhed. Se et klip fra den:

Facebook
Twitter