Imam vil brænde danske pas på Rådhuspladsen

Den muslimske talsmand Ahmed Akkari planlægger aktion hvor danske muslimer samles på Rådhuspladsen i København for at brænde deres danske pas, skriver Ekstra Bladet.

Den århusianske imam Ahmed Akkari har optrådt i medier verden over som talsmand for muslimers protest mod Muhammedtegningerne. (Foto: vvd © dr)

Den omstridte muslimske talsmand Ahmed Akkari planlægger en aktion hvor danske muslimer samles på Rådhuspladsen i København for at brænde deres danske pas.

Det skriver Ekstra Bladet.

Afbrændingen af de rødbedefarvede pas sker, ifølge Ahmed Akkari, i protest mod de nu verdensberømte tegninger af profeten Muhammed, og som en reaktion mod at statsminister Anders Fogh Rasmussen og Jyllands-Posten ifølge Akari ikke har sagt ordentligt undskyld.

Ifølge en tjekliste fra foreningen The European Commitee for Honouring of The Prophet, som Akkari er talsmand for, skal afbrændingen af danske muslimers pas på Rådhuspladsen ske, hvis andet ikke hjælper.

Vil nedlægge arbejdet

Samtidig forbereder Akkari og hans fortrolige en national arbejdsnedlæggelse.

Planen er, at alle muslimer i Danmark skal nedlægge arbejdet den samme dag i protest mod Jyllands-Postens profettegninger, uanset hvor i landet de arbejder.

Tjeklisten blev udarbejdet umiddelbart efter offentliggørelsen af karikatur-tegningerne, og den er løbende revideret med en bemærkning om, at det enkelte projekt enten er sat "i gang" eller "er sket".

Akkari understreger over for sine muslimske brødre:- Den, der brænder for noget, opfinder selv nyttige midler. Han slutter med ordene:- Vi må kæmpe med alle de midler vi har, og blive ved indtil vi får brudt isen.

Ahmed Akkari har ikke ønsket at udtale sig til Ekstra Bladet.