Imamer opdigtede tusindvis af vrede muslimer

Imam Abu Laban og andre danske imamer har opdigtet foreninger og opfundet vrede muslimer for at skaffe opbakning til protesterne mod Jyllands-Postens profettegninger.

Imam Ahmed Abu-Laban afviser, at fejlene er udtryk for bevidst snyd. (Foto: Thomas Sjørup © Scanpix)

Imam Abu Laban og andre danske imamer har opdigtet foreninger og opfundet vrede muslimer for at skaffe opbakning til protesterne mod Jyllands-Postens profettegninger.

De har også groft overdrevet, hvor mange muslimer, foreningerne reelt repræsenterer, afslører Ekstra Bladet.

Man kan sige, at listen viser sandheden plus moms

Imam Abu Laban

Islamisk Trossamfunds talsmand, Kasem Ahmed, hævder, at foreningerne repræsenterer 200.000 muslimer i Danmark, men Ekstra Bladets optælling afslører, at tallet kun er 15.000.

Officielt står 28 muslimske foreninger bag en officiel klage, men et par af dem eksisterer ikke, skriver avisen.

Nogle foreninger er ikke blevet spurgt
Desuden er nogle af dem, der står på listen, slet ikke blevet spurgt. Det gælder for eksempel Vejle Ungdoms- og Kulturforening.

- Jeg har aldrig bedt om at blive skrevet på den liste, siger formanden Yakub Ekici. Faktisk mener jeg slet ikke, at delegationen skulle tage til Mellemøsten for at diskutere de her profettegninger. Det kan vi sagtens diskutere åbent her i Danmark, siger han.

Abu Laban indrømmer, at hans folk misinformerer, men afviser, at fejlene er udtryk for bevidst snyd.

Undersøgelse fra Epinion
Ifølge en undersøgelse, som analysefirmaet Epinion har foretaget for Radioavisen, tror et flertal af danskerne, at problemerne i forholdet mellem Danmark og de muslimske lande vil gå over.

Et flertal mener desuden, at hverken den danske statsminsiter eller Jyllands-Posten bør undskylde Jyllands-Postens Muhammed-tegninger over for de muslimske lande.

Undersøgelsen er foretaget på grundlag af 579 telefoninterviews med et repræsentativt udsnit af danskere på 18 år og derover. Undersøgelsen er gennemført den 27. janaur 2006.

Se undersøgelsen her: