Imamer tavse om TV 2-dokumentar efter hastemøde

En række imamer fra hele Danmark var samlet i eftermiddag hos Islamisk Kulturcenter for at diskutere en fælles reaktion på 'Moskeerne bag sløret'.

Møde blandt imamerne i Danmark - oven på TV 2-dokumentaren 'Moskeerne bag sløret' - hos Islamisk Kulturcenter i København. (Foto: Vicki Therkildsen © dr)

Der kommer ikke nogen fælles udmelding fra den række af imamer, som i eftermiddags var samlet i Islamisk Kulturcenter for at diskutere TV 2-dokumentaren 'Moskeerne bag sløret'.

Sådan lød det kort tid efter, at mødet sluttede.

- Mødet var godt og positivt, og vi fortsætter dialogen i den nærmeste fremtid, forklarede bestyrelsesmedlem i Københavns Moske, Anouar Touimi.

- Der kommer desværre ikke noget interview ud af det her møde, og der kommer heller ikke nogen pressemeddelelse i dag.

Så I er ikke kommet frem til at ville tage afstand til nogen af de ting, som er kommet frem i dokumentaren?

- Ingen kommentarer.

Det var imam i Islamisk Kulturcenter i København, Khalil Mushib, der havde indkaldt til mødet i centret.

Forud for mødet udtalte talsmanden for Grimhøj-moskéen, Oussama El-Saadi, at de fremmødte imamer skulle diskutere, hvordan man bedst svarede på beskyldninger i TV 2-dokumentaren ’Moskeerne bag sløret’.

Det er netop den kontroversielle Grimhøj-moské, der har skabt debat i dagene forud for, at dokumentarens første afsnit blev vist i går. Flere klip fra dokumentaren har nemlig været offentliggjort på TV2’s hjemmeside.

I et af dem kan man se Grimhøj-moskeens imam, Abu Bilal, belære tilhørerne om, hvilke blodige straffe - herunder stening - Koranen dikterer ved blandt andet utroskab.

Sidst på eftermiddagen meldte kirkeminister Bertel Haarder (V) sig også ind i debatten. Han vil sikre, at forkyndere, der tilskynder til vold og stening af utro kvinder, ikke kan bevare deres vielsesbemyndigelse i Danmark.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk