Imamer vier muslimske teenagere

Unge muslimske piger risikerer at havne i både økonomisk og social isolation, fordi de ingen lovmæssige rettigheder har i en type muslimske ægteskaber, der bliver mere og mere udbredte,

Unge muslimske piger risikerer at havne i både økonomisk og social isolation, fordi de ingen lovmæssige rettigheder har i en type muslimske ægteskaber, der bliver mere og mere udbredte, advarer socialarbejdere og forskere, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Konfliktmægler Farwha Nielsen, der i årevis har arbejdet med konflikter i indvandrerfamilier for bl.a. kommuner, kvindekrisecentre og politiet, siger:

- Stadig flere unge muslimske teenagepiger indgår ægteskaber, hvor de ingen rettigheder har i forhold til dansk ægteskabslovgivning. Hvis ægteskabet brydes, er det sharia-loven, der gælder, og der står pigerne svagt. Denne type af ægteskaber er rimeligt udbredt, og de er især steget efter indførelsen af den danske 24-års-regel.

Ingen ved hvor mange

Når ægteskaberne ikke er officielt registreret, er det typisk imamen, der afgør, hvad der skal ske ved en skilsmisse.

Ingen ved, hvor mange muslimske teenagebrude, der er i Danmark. Fahrwa Nielsen og nogle af hendes kolleger taler om et udbredt fænomen.

Jacques Royal, socialarbejder på Københavns Vestegn, har alene haft med 11 sager at gøre. Flere af dem har været etnisk danske piger.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk