Indefrosne feriepenge: Vi står i kø for at tjekke beløbet

I statsministerens spørgetime blev det diskuteret, om vi skal have de indefrosne feriepenge udbetalt.

- Der er ikke meget, der taler imod det her, og derfor indgår det også utrolig meget i vores overvejelser, sagde statsministeren tidligere på dagen.,(Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix) (Foto: Niels Christian Vilmann © Scanpix)

Du skal væbne dig med en lille smule tålmodighed, hvis du vil ind og se, hvor mange feriepenge, du har stående på din konto.

Netop nu er der ventetid på op mod en halv time, når du logger ind på borger.dk.

Det bekræfter ATP, som står for udbetalingen overfor DR Nyheder.

- Vi har oplevet en ekstraordinær interesse for at logge på borger.dk for at tjekke feriepengene. Det betyder desværre, at man lige nu kan opleve ventetid på selvbetjeningsløsningen, siger pressechef Mette Beck.

Tidligere i dag talte statsminister Mette Frederiksen (S) og De Konservatives leder, Søren Pape Poulsen, om at frigive indefrosne feriepenge som en mulighed for at få gang i økonomien.

Mette Frederiksen: Det indgår i overvejelser

Interessen for udbetalingen af feriepenge startede, fordi regeringen i disse dage forhandler med Folketingets partier om en såkaldt sommerpakke.

Pakken skal ifølge statsministeren sørge for, at vi lægger flere penge i lokale forretninger, i kulturverdenen og på lokale hoteller, når vi holder ferie i Danmark.

Hvordan pakken skal se ud, det er der endnu ikke et svar på, men flere partier foreslår, at man udbetaler de indefrosne feriepenge.

Og den ide er Mette Frederiksen (S) ikke afvisende overfor. Det sagde hun under dagens spørgetime i folketingssalen.

Sådan svarede Mette Frederiksen på De Konservatives spørgsmål om indefrosne feriepenge.

- Der er ikke meget, der taler imod det her, og derfor indgår det også utrolig meget i vores overvejelser, svarede statsministeren.

- Vi synes det er naturligt, at når vi diskuterer en afslutning på hjælpepakkerne, at vi så også diskuterer det langsigtede omkring økonomi. Det kunne for eksempel også være feriepenge.

100 milliarder indefrosset

Som følge af den nye ferielov er et beløb svarende til 12,5 procent af danskernes ferieberettigede løn blevet indefrosset. Det drejer sig om cirka 100 millarder kroner.

Professor i økonomi og tidligere overvismand Torben M. Andersen sagde i mandags til Politiken, at han støtter udbetalingen af feriepengene.

- Det vil udløse så pænt store udbetalinger til borgerne, at det formentlig kan gøre arbejdet og få sat tilstrækkeligt gang i efterspørgslen og forbruget i en første runde af den økonomiske genopretning, sagde professoren til Politiken.

Også Dansk Arbejdsgiverforening og Fagbevægelsens Hovedorganisation mener, at pengene skal udbetales.

Feriepenge fremgår i nogle tilfælde også på lønsedlen, men ellers kan de ses på borger.dk.