Indisk mand tiltales for drab på Fanø

Statsadvokaten i Sønderborg rejser tiltale mod en 32-årig indisk mand, dermistænkes for drabet på en 22-årige kvinde og hendes datter på Fanø i 1999.

Statsadvokaten i Sønderborg rejser tiltale mod en 32-årig indiskmand, der mistænkes for drabet på en 22-årige kvinde og hendesdatter på Fanø i 1999.

Det sker selv om politiet aldrig har fundet et konkret bevis modmanden. Men mængden af indicier er så stor, at alt tyder på ham somden skyldige.

Igennem de sidste tre år har inderen været gift med treforskellige kvinder. To er døde. En af døde af stød fra enhårtørrer i et badekar i Østrig, hvor parret var på ferie. Kort førhavde manden tegnet en livsforsikring på hende og kun bestilt énbillet hjem.

Inderen var gift med den 22-årige, grønlandske kvinde CarlaClasen, da hun sammen med sit barn blev dræbt i oktober 1999 påFanø.

Undersøgelserne viser, at Carla Clasen blev banket til døde,mens barnet, Natuk, enten blev levende begravet i sandet ellerkvalt med en pude.

Den tiltalte nægter at have slået mor og datter ihjel, og derforskal sagen behandles ved et nævningeting.

Politiet i Indien har tidligere ytret ønske om at afhøre dentiltalte i Danmark for at få samlet bevismateriale. Men indtil nuhar man ikke fået arrangeret en afhøring.

- Vi prøver lige for tiden gennem Interpol og via diplomatiskekanaler at få arrangeret en afhøring i Danmark. Vi forventer måskeallerede om en måned at kunne afhøre den tiltalte, siger LoknathBahera, der er chef for efterforskningen hos det indiskeforbundspoliti, CBI, til Ritzau.

Hvis afhøringen giver grundlag for at tiltale manden for drabetpå Razi Singh, vil Indien kræve ham udleveret fra Danmark, tilføjerLoknath Bahera.

Den tiltalte har rejst rundt under mange forskelligeidentiteter, og politiet mistænker ham for kun at have giftet sigmed Clara Clasen for at få et nyt efternavn og dermed en nyidentitet.

Efter drabet på Clara Clasen og hendes datter fandt sted, rejsteden nu tiltalte til New York, hvor FBI fangede ham, da han prøvedeat blive taxachauffør.

Det danske politi havde efterlyst ham over Interpol, og dentiltalte blev efterfølgende udleveret til Danmark.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk