Indleverede kasser med Anders And skuffer Egmont: De sjældne mangler stadig

Flere kasser med Anders And-blade, der i dag blev afleveret på et advokatkontor, var ikke de sjældne kopier, der blev stjålet tilbage i 2014.

De tilbageleverede Anders And-blade var væsentligt nyere, end dem Egmont havde håbet at få tilbage.

Det vakte stor glæde på Egmont, da 20 kasser med Anders And-blade i dag blev indleveret på et advokatkontor.

Først troede man nemlig, at kasserne indeholdt en serie af sjældne blade, der blev stjålet fra et trykkeri i 2014. Men det var ikke tilfældet, oplyser Egmont nu.

- Vi kan med sikkerhed sige, at det ikke er den historiske samling, vi har modtaget. Så den gode historie det var, viste sig desværre at være en and, siger administrerende direktør Klaus Høgh Hagesen til DR.

- Vi er utrolige kede af, at det ikke er den samling, som blev stjålet for to år siden.

Der er i stedet tale om langt nyere udgaver af Anders And-blade, end de sjældne udgaver fra 1949 og frem til slutningen i 1950'erne.

- Det er en blanding af alt mulig andet, der blev stjålet ude fra trykkeriet i Skovlunde i sin tid. Der er nogle Jumbobøger og nogle ældre udgaver af vores ugeblad ’Hjemmet’, siger Klaus Høgh Hagesen.

Han vurderer, at bladene slet ikke har nogen værdi.

Egmont har tidligere forklaret, at de stjålne blade har en værdi i millionklassen. Bladene blev stjålet fra Egmonts lager i Skovlunde for to år siden, da tyve snød sig uden om mediehusets alarmsystem.

Bladene, der altså viste sig ikke at være de rigtige, blev indleveret hos advokat Kåre Pihlmann, efter en klient, der var varetægtsfængslet i en anden sag, kom med et tip om bladene.