Indsamling giver 13 millioner kroner til fattige kvinder

Folkekirkens Nødhjælp kan sende 13 millioner kroner til verdens fattigste kvinder efter dagens indsamling.

Dagens indsamling er målrettet verdens fattige kvinder. (© dr)

Det er ikke kun mønter og sedler, der er faldet ned i Folkekirkens Nødhjælps indsamlingsbøsser i dag, da mere end 19.000 frivillige var ude at samle ind.

De 13 millioner kroner til verdens fattigste kvinder blev i høj grad også hentet ind via mobilbetalinger som Mobile Pay og Swipp. Faktisk er mobilbetalingerne fordoblet siden sidste år, fortæller Kenneth Kamp Butzbach, engagementschef i Folkekirkens Nødhjælp.

Og han er glad for, at de nye betalingsmuligheder er vundet frem i de danske hjem.

- Vi er jo begyndt at bruge færre kontanter, og da de ellers har været hovedkilden, når vi modtager donationer, så er det meget glædeligt, at nye muligheder springer på banen, og at folk tager imod det.

Og selv om vi har puttet en million kroner mindre i sparebøsserne sammenlignet med sidste år, så er generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen glad for, at så mange danskere har haft lyst til at give penge.

Temaet for årets indsamling var verdens fattigste kvinder, da Folkekirkens Nødhjælp mener, at behovet her er størst. Ifølge Kenneth Kamp Butzbach skal pengene blandt andet gå til at styrke kvindernes rettigheder.

/ritzau/