Indsats mod fedme hos børn virker

Ni ud af ti overvægtige børn, som behandles på et nyt ambulatorie i Hillerød har fået deres vægtkurve brudt.

Ni ud af ti børn, som behandles på ambulatoriet på Hillerød Hospital tager ikke mere på. (Foto: juliaf © Stock.xchng)

Hvert tredje af de børn, som har kæmpet med alt for mange kilo på deres krop, har markant fået reduceret deres vægt i forhold til deres højde.

Derudover har seks ud af ti fået stabiliseret deres situation og har fået sat en stopper for vægtens himmelflugt, så det forhåbentlig ikke ender med sukkersyge, forhøjet blodtryk eller andre følgesygdomme i en meget tidlig alder.

Det er blandt de foreløbige, gode erfaringer med indsatsen på et nyt ambulatorium for svært overvægtige børn på børneafdelingen på Hillerød Hospital, det skriver Berlingske Tidende.

Venteliste

Tilbuddet er indtil videre det eneste af sin art i Region Hovedstaden til det stigende antal børn og unge med alvorlige overvægtsproblemer, og søgningen har været så stor, at der allerede er opstået en venteliste af betydelig længde.

- Vi er meget positivt overrasket over de første resultater. Børnene kommer ind med en meget opadgående vægtkurve, og den får vi brudt for 90 procents vedkommende. Det er meget lovende, siger ledende overlæge Jesper Andersen fra børneafdelingen på Hillerød Hospital.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter