Indvandrere er tilfredse i Danmark

80-90 procent af de muslimske indvandrere og deres efterkommere er glade for at bo i Danmark. Blandt Europas muslimer er det kun i Spanien, de er lige så tilfredse.

Muhammed-krise eller ej: Et stort flertal af muslimerne her i landet er godt tilfredse med Danmark (Foto: Lars Helsinghof © Scanpix)

Ni ud af ti andengenerationsindvandrere med muslimsk baggrund synes, de har et bedre liv her, end de ville kunne få i det land, deres forældre oprindeligt kom fra.

Forældregenerationen, der i sin tid indvandrede til Danmark, er næsten lige så positive over for deres nye hjemland. Knap 80 procent, mener, at de har fået et bedre liv i bytte ved at emigrere. Det viser en undersøgelse gennemført af Danmarks Statistik for Cepos, skriver Politiken.

Spanien og Danmark i topTilfredsheden er også stor sammenlignet med resten af Europa. Kun muslimerne i Spanien ligger på samme niveau, hvilket kan hænge sammen med, at man i Spanien har givet illegale indvandrere lov til at få ophold.

- Der er lavet utrolig mange undersøgelser af indvandreres holdninger, men tidligere har man spurgt til, om de følte sig diskrimineret og har problemer. Det er første gang, der er blevet spurgt åbent til, hvordan de har det med at være her. Og det overraskede os, at indvandrerne var lige så tilfredse som danskerne«, siger Geert Laier Christensen, forskningschef hos Cepos.

God økonomi er afgørendeIdylliseringen af "fortidens tabte land" er åbenbart ikke noget, indvandrere og deres efterkommere har særlig travlt med i Danmark. Omkring 75 procent indvandrerne og deres er tilfredse med samfundssituationen.

Vigtigst for vurderingen er muligheden for at få job og at kunne klare sig økonomisk. Over tre fjerdedele af de adspurgte mener, at deres økonomiske situation er bedre her, end den ville være i hjemlandet.

FacebookTwitter