Indvandrere vil straffe religionsangreb

50 procent af muslimer med indvandrerbaggrund vil straffe angreb på religion, viser en meningsmåling. Tænketanken Cepos er bekymret.

Halvdelen af indvandrere med muslimsk baggrund mener at religionsangreb skal forbydes. (Foto: DR)

Angreb på religion bør være strafbart i Danmark. Det svarer halvdelen af indvandrere og efterkommere fra muslimske lande i en meningsmåling, som Danmarks Statistik har gennemført for den liberale tænketank Cepos.

2.792 personer har svaret på, om loven bør forbyde film og bøger, der angriber religion. Ja, mener 50 pct. af både indvandrere og deres efterkommere. Nej, siger 35 pct. af indvandrerne og 40 pct. af deres efterkommere, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Cepos: - Fri debat truetForskningspolitisk chef i den borgerlige tænketank, Cepos, Geert Laier Christensen, mener, at svarene i undersøgelsen er bekymrende, og han hæfter sig især ved, at efterkommere af indvandrere fra muslimske lande mener, at loven skal beskytte religion.

- Det overrasker mig, at så mange ikke bakker op om frihedsrettighederne herhjemme. Hvis dette synspunkt vinder frem, risikerer vi, at den frie debat forstummer, og det bliver legitimt at angribe dem, der angriber religionen, siger han.

Konference kan blive boycottet

ttetDe seneste måneder har Durban II-konferencen, der afholdes i april, skabt debat, fordi Organisationen af Islamiske Lande netop vil sidestille racediskrimination og religionskritik. Det har fået flere lande til at true med at blive væk fra konferencen i protest.

Herhjemme har integrationskonsulent Manu Sareen skrevet under på en protest mod konferencen. Han er ikke overrasket over, at der også i Danmark er mange muslimer, der vil forbyde religionskritik. - Det er dystre tal, men desværre bekræfter det blot, hvad jeg hører fra unge efterkommere af indvandrere. De fokuserer på, at alting er bedre i forældrenes hjemland 6.000 kilometer væk, siger Sareen.

FacebookTwitter