Indvandrerpiger får hemmelige aborter

Sidste år blev der givet 62 tilladelser til aborter uden forældresamtykke. Ofte til unge piger, der af religiøse eller etniske grunde ikke tør involvere deres forældre.

Pigerne som får aborterne kommer fra Thailand, Kina og flere muslimske lande, hvor forældrene er meget troende.

Helt unge indvandrerpiger får flere aborter uden forældrenes vidende end danske teenagepiger. Det fremgår af Abortankenævnets årsberetning for 2006, skriver Nyhedsavisen.

Pigerne tør ikke indrømme, at de har taget hul på sexlivet før ægteskabet. Af skræk for at kaste så stor skam over familien, at de bliver udsat for psykisk eller fysisk vold.

Frygt for repressalier

- I udgangspunktet skal forældrene involveres for pigens egen skyld, så de kan støtte hende. Men i nogle tilfælde er der en stor risiko for, at pigen udsættes for alvorlige repressalier. Hun kan blive udstødt af familien - blive frosset ude. Der kan også være tale om decideret vold, siger formand for Abortankenævnet, Torben Hvid.

Ikke præcise tal

Sidste år blev der givet 62 tilladelser til aborter uden forældresamtykke. Præcis hvor mange af disse, der er givet til indvandrerpiger, er ikke optalt.

Men tilladelserne er "navnlig givet til unge piger, der af religiøse eller etniske grunde ikke tør involvere forældrene, fordi der er en reel risiko for, at pigen udstødes af familien eller udsættes for fysisk eller psykisk overlast," lyder det i ankenævnets rapport.

En katastrofe for pigerne

Læge og sexolog Amneh Hawwa har vejledt mange unge indvandrerpiger, som er blevet gravide uden at ønske det.

- Det er en katastrofe for dem. Nogle forældre vil likvidere deres datter eller sende hende til hjemlandet, fordi det er skamfuldt, at hun er blevet gravid uden for ægteskabet, fortæller hun til Nyhedsavisen.

Der findes ingen statistikker, der viser, hvordan det går de piger, der involverer forældrene.

- Men jeg vil gætte på, at det er en ud af ti, der bliver skadet af deres forældre, siger Amneh Hawwa.