Indviklet affære at give Bonnie penge til pølsevognen

Initiativtager til indsamling ved ikke, hvordan Bonnie kan få gavn af pengene.

Bonnie drømmer om en pølsevogn.

146.402 kroner.

Så meget har private doneret over hjemmesiden Caremaker.dk til den indsamling, som journaliststuderende Søren Henriksen har sat i gang, så den prostituerede Bonnie kan opfylde sin drøm.

Initiativet kom efter, at DR viste forleden dokumentaren "Bonnie og de 1000 mænd", som skildrer Bonnies liv med venner og familie, men også et liv med prostitution som fast job, spiseforstyrrelser og en svær barndom.

Vil gerne have pengene

I dokumentaren fortæller Bonnie, at hun drømmer om at erstatte livet som prostitueret med et job i en pølsevogn.

- Jeg er træt af, at det hele tiden er uden tøj. Jeg kunne godt tænke mig også at være mennesker, siger Bonnie til en veninde, da de snakker om mulighederne for, at hun kunne arbejde i en lokal pølsevogn.

Indsamlingen slutter i morgen, og Bonnie har tilkendegivet, at hun gerne vil tage imod pengene.

- Hun har sagt, at hun rigtig gerne vil have den pølsevogn, siger Søren Henriksen, der er i løbende kontakt med Bonnie, som i øjeblikket er sygemeldt på grund af sin anoreksi.

Indsamlinger skal godkendes

Lige nu står pengene på en konto hos firmaet Caremaker. Det gør de i 14 dage, så folk kan nå at fortryde deres donation.

Hvad der så sker med pengene er mere usikkert.

Indsamlingen er ifølge Søren Henriksen nu meldt til Indsamlingsnævnet, som ofte skal godkende indsamlinger, private tager initiativ til.

Herefter bliver pengene overført til en konto, Søren Henriksen opretter og får godkendt af Indsamlingsnævnet.

Mange regler

Om pengene herefter bliver overført til Bonnie direkte som et pengebeløb, eller om Søren Henriksen går ud og køber en pølsevogn til Bonnie, er usikkert.

For der er mange regler på området, fortæller Søren Henriksen.

- Det er mere indviklet, end jeg havde forventet, da jeg satte gang i indsamlingen, siger han.

Usikkert hvordan Bonnie får pengene

Han vil gerne finde en måde at give Bonnie pengene på, så hun undgår at blive trukket i eventuelle sociale ydelser, og så halvdelen af beløbet ikke ender med at skulle gå til Skat.

- Jeg får hjælp fra dygtige rådgivere, blandt andet Svanegrupperne, i forhold til, hvad der er bedst at gøre, siger Søren Henriksen.

Men selvom det er besværligt at finde ud af, hvordan Bonnie får gavn af de penge, folk har givet i indsamlingen, så tror han på, at det løser sig.

Søren Henriksen ønsker, at Bonnie får sin pølsevogn, men hvis hun ender med at få udbetalt pengene som et kontant beløb, er han ikke interesseret i at binde pengene, så de kun går til det. Det er en gave til Bonnie, som hun må gøre med, hvad hun vil, mener han.