Influencere er ikke alene: Julemåned gav boom i flyrejser til Dubai

Trods nedlukning fløj tusindvis ud af Danmark i december. Se her, hvor de tog hen.

Mens flyrejser nærmest ikke eksisterede på flere ruter i foråret, så har det set helt anderledes ud med rejseaktiviteten til nogle destinationer i vinteren 2020.

Business eller begravelse i familien.

Det har været nogle af de få undtagelser for at rejse ud af Danmark i de seneste måneder.

"Bliv hjemme", har det lydt fra Udenrigsministeriet til alle med lyst til turistrejser.

Men mens flyrejser kort efter nedlukningen i foråret nærmest ikke eksisterede på flere ruter, så har det set helt anderledes ud med rejseaktiviteten til nogle destinationer i vinteren 2020.

Det viser de seneste passagertal fra Trafikstyrelsen.

Tallene viser ikke nødvendigvis, hvor passagerernes slutdestination har været. Lufthavnen Schiphol i Holland bliver for eksempel ofte brugt til mellemlandinger for folk, der skal videre ud i verden.

Der var 17.532 passagerer, der tog fra Danmark til Schiphol i december. Dermed kan der være rejser til flere af verdens lande, som ikke er opgjort i Trafikstyrelsens tal.

Ud over rejser til europæiske storbyer og trafikknudepunkter har der været gang i direkte afgange til de lidt længere rejser.

Om det har været forretningsrejser eller turisme registreres ikke. Men flere af de steder, hvor passagertallet er steget i julemåneden, har traditionelt været populære mål for turister.

Antallet af passagerer med direkte fly fra Danmark til ørkendestinationen Dubai i de Forenede Arabiske Emirater toppede eksempelvis med over 4.200 direkte rejsende i december.

Netop Dubai var i slutningen af december og i januar et omdiskuteret rejsemål, efter at kendte danskere og influencere begyndte at lægge billeder op på sociale medier fra deres rejser til ørkensandet.

Danske myndigheder indførte 22. januar et flyveforbud mod direkte rejser fra de Forenede Arabiske Emirater på grund af mistanke om for dårlige coronatest i lufthavnen.

Siden har Dubai blandt andet valgt at lukke alle byens barer på grund af stigende smitte i millionbyen.

Direkte flyrejser til en anden storby ved den Persiske Golf toppede også i december, hvor 2.801 passagerer fløj direkte fra Danmark til Doha i Qatar. Landet har dog været nærmest lukket for udlændinge, så her er der sandsynligvis tale om passagerer, der har skiftet fly til andre destinationer ude i verden.

Også længere flyrejser til de spanske ferieøer Gran Canaria og Mallorca begyndte i efteråret igen at tiltrække nogle få hundrede direkte rejsende fra Danmark.

Her kan du selv gå på opdagelse i passagertallene for de direkte ruter i december ved at søge bestemte lufthavne frem:

Rettelse d. 3/2: Det er præciseret, at rejser til Qatar sandsynligvis er transit til andre lande, da landet ikke har været åbent for almindelig turisme.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk