Ingen bønnespirepanik hos supermarkeder

Danske supermarkeder har ”100 procent tillid til danske bønnespirer”. Alligevel har Coop iværksat en udvidet stikprøvekontrol af danske bønnespirer.

Der er ingen grund til ikke at lade en pakke bønnespirer falde i indløbskurven ved næste indkøbstur. Det mener de danske supermarkedskæder Coop og Dansk Supermarked.

De tyske bønnespirer, der er mistænkt for at smitte med VTEC-bakterie, bliver nemlig slet ikke solgt i Danmark - og der er ingen grund til at frygte, at de danske bønnespirer kan indeholde smitte.

- Vi har dobbelttjekket, at vi ikke får bønnespirer fra Tyskland. Derudover har vi her til morgen iværksat en udvidelse af den stikprøvekontrol, vi har af de danske bønnespirer, så vi kontrollerer for flere former for bakterier, siger Jens Juul Nielsen, der er informationsdirektør hos Coop, til DR Nyheder.

"Man kan trygt spise bønnespirer"

Resultaterne for Coops nye udvidede stikprøvekontrol vil først være tilgængelige i løbet af de næste par dage, men ifølge Jens Juul Nielsen er den ekstra sikkerhedsforanstaltning iværksat for at øge sikkerheden en ekstra tak og altså ikke på grund af en mistanke om dansk smitte.

- Der er ikke noget, der tyder på, at der skulle være nogle som helst problem med danske bønnespirer, så derfor kan man trygt spise dem. Man skal ikke være så nervøs, for der bliver jo slet ikke solgt tyske bønnespirer i Danmark, som jo er dem, der er under mistanke, siger han.

Har besøgt den danske producent

Finn Lund Andersen er HR- og kommunikationsdirektør i Dansk Supermarked og maner ligeledes til ro hos forbrugerne.

- Vores reaktion har været relativt afdæmpet, for vi har aldrig solgt bønnespirer fra Tyskland. Vi har besøgt den danske producent i sidste måned og ved selvsyn konstateret, at man tager de prøver, der skal til. Så vi har 100 procent tillid til danske bønnespirer, siger han til DR Nyheder.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Aldi-kæden, mens butikskæden Lidl slet ikke sælger bønnespirer.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk