Ingen coronasmittede registreret døde det seneste døgn i Danmark

Antallet af indlagte falder med fire personer, så der nu er 39 indlagte.

Danskere opsøger stadig de hvide testtelte rundt om i landet for at blive testet for coronavirus. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Der er igen ikke registreret nogen nye dødsfald blandt personer, der har været smittet med coronavirus i Danmark det seneste døgn.

Det viser den seneste opgørelse fra Statens Serum Institut.

Statens Serum Institut har ændret måden at opgøre antallet af indlagte med coronavirus.

Med den nye opgørelsesmetode er der 39 indlagte, hvilket Instituttet skriver er fire færre end i går. Tirsdagens daglige opdatering fulgte den tidligere opgørelsesmetode og viste, at der var 60 indlagte. Men den metode er altså kasseret.

Af de 39 indlagte er seks personer indlagt på intensivafdelingerne, og fire ligger i respirator.

Epidemi 'stort set under kontrol'

Antallet af testede personer er siden i går steget med 12.667. Der er 44 nye bekræftede tilfælde.

I alt er 677.270 personer blevet testet siden marts, hvor indsatsen mod coronavirus begyndte.

Tallene viser ifølge virolog ved Københavns Universitet Allan Randrup Thomsen, at det tegner "rigtig godt" i Danmark, siger han til Ritzau.

- Det viser, at vi stort set har epidemien under kontrol. Når jeg siger stort set, så er det, fordi vi stadig har de her knaster et par stedet i landet, siger han og fortsætter:

- Vi har et hængeparti med smittede i forbindelse med demonstrationen sidste uge (i København, red.), og så har vi den lokale situation i Hjørring, hvor der er et udbrud. Så der er sådan nogle småudbrud rundtomkring. Og det er nok sådan, vi skal forvente at se det fremover.

Demonstrationen, der henvises til, foregik i København søndag 7. juni og var for sortes rettigheder. Der var omkring 15.000 deltagere, og i går kom det så frem, at mindst én deltager ved demonstrationen er testet positiv for coronavirus.

Det vides ikke, om personen blev smittet under demonstrationen. Der er også mulighed for, at personen blev smittet før demonstrationen og dermed har kunnet viderebringe smitten.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) opfordrede derfor i går folk til at lade sig teste, hvis de har deltaget i demonstrationen.

Facebook
Twitter