Ingen erstatning til Morten Helveg i Se og Hør-sagen: Jeg er meget overrasket

EU-parlamentarikeren er den første af 21 kendte, der har fået krav om godtgørelse behandlet i retten.

Morten Helveg krævede en samlet godtgørelse på 250.000 kroner. De penge får han ikke, og i stedet for skal han betale sagens omkostninger på i alt 170.000 kroner.

- Jeg forstår ikke, at et indbrud på mit kreditkort og at viden om, hvordan jeg har brugt mine penge, ikke får nogen økonomisk konsekvens. Jeg er meget overrasket.

Det siger Morten Helveg Petersen, der er tidligere radikalt folketingsmedlem og nu EU-parlamentariker efter en dom i byretten i Lyngby i dag.

Han får nemlig ikke nogen erstatning, efter at han fik overvåget brugen af sit kreditkort, hvorefter ugebladet Se og Hør brugte de oplysninger til at skrive om hans liv. Morten Helveg krævede en samlet godtgørelse på 250.000 kroner.

De penge får han ikke, og i stedet for skal han betale sagens omkostninger på i alt 170.000 kroner.

- Det er dybt krænkende, at andre mennesker har været inde at kigge på hvordan og hvor, jeg har brugt mit kreditkort, og hvad jeg har brugt penge på. Det er derfor, jeg førte sagen – fordi jeg mener, at den er principiel, siger Morten Helveg Petersen.

- Det ville aldrig have været et spørgsmål om økonomisk vinding – jeg ville alligevel have doneret en eventuel godtgørelse, siger Morten Helveg Petersen, der endnu ikke ved, om han vil anke dommen.

Den danske EU-parlamentariker er den første af i alt 21 kendte, der har fået sit krav om godtgørelse i forbindelse med Se og Hør-sagen afgjort i retten.

Ud over Morten Helveg Petersen har blandt andre skuespillerne Mads Mikkelsen og Casper Christensen samt musikproducenten Remee og advokaten Rigmor Zobel stævnet Aller Media, to tidligere chefredaktører og den såkaldte tys-tys-kilde.

Deres erstatningssager er endnu ikke kommet for retten.

I 2016 modtog Aller Media en bøde på ti millioner kroner i en tilståelsessag.

Den tidligere chefredaktør for Se og Hør, Henrik Qvortrup, er idømt tre måneders ubetinget og et års betinget fængsel.

Den såkaldte tys-tys-kilde er dømt til halvandet års fængsel, men han ankede dommen, som nu venter på at blive ført i Højesteret.

I alt er syv personer og Aller Media A/S dømt i sagen om overvågning af kendte og kongeliges kreditkort. En person er frifundet.