Tema Terror i Bruxelles

Ingen meldinger om tilskadekomne danskere i Bruxelles

Borgerservice er stadig ved at finde ud af, om danskere er berørt af eksplosionerne i Belgiens hovedstad.

De danske myndigheder koordinerer indsatsen via den danske ambassade i Bruxelles, som er i tæt kontakt med de belgiske myndigheder. (Foto: JAMES ARTHUR GEKIERE © Scanpix)

Der er ingen oplysninger om, at danskere skulle være kommet noget til under angrebene i Bruxelles.

Det oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice efter et møde i Den Internationale Operative Stab, der står for at hjælpe danskere ved katastrofer og ulykker.

- Men vi har aktiveret vores beredskab. Det vigtigste er lige nu at finde ud af, om der er danskere, der er berørt af eksplosionerne i Bruxelles, og om nogle har brug for hjælp, siger Ole Egberg Mikkelsen, chef for udenrigsministeriets Borgerservice og kommunikation.

Terror i Bruxelles

Belgiens hovedstad blev tirsdag 22. marts ramt af terrorangreb i lufthavnen Zaventem og i et metrotog, der befandt sig på stationen Maelbeek nær EU-institutionerne i det centrale Bruxelles. Islamisk Stat hævder at stå bag. Følg dækningen på dr.dk her.

Gå til tema

På mødet i Den Internationale Operative Stab samledes Ole Egberg Mikkelsen med Rigspolitiet, Beredskabsstyrelsen, sundhedsmyndighederne og repræsentanter for rejsebranchen.

Sammen diskuterede de hændelserne i Bruxelles i dag, hvor mindst 11 er blevet dræbt i to eksplosioner i lufthavnen og mindst 15 i en eksplosion kort efter ved en metrostation i hjertet af den belgiske hovedstad.

Udenrigsminister Kristian Jensen (V) indkaldte til mødet, men deltog ikke selv.

Hold dig indendøre

- Indsatsen sker via vores ambassade i Bruxelles, som er i tæt kontakt med relevante myndigheder, siger Ole Egberg Mikkelsen og understreger:

- Er man i Bruxelles, skal man følge de belgiske myndigheders anvisninger og råd. Indtil situationen er faldet ned, skal man blive indendøre.

I den belgiske hovedstad er den offentlige transport indstillet, og flere gader er afspærret. Myndigheder i Belgien opfordrer til, at alle holder sig indendøre i Bruxelles.

Ole Egberg Mikkelsen opfordrer til, at danskere, som opholder sig i Bruxelles, giver en melding til familien derhjemme.

Han har også et budskab til de pårørende:

- Vi er også klar til at hjælpe, hvis pårørende er bekymrede for familie og bekendte i Bruxelles

Han forklarer, at man kan ringe til udenrigsministeriets globale vagtcenter på +45 33 92 11 12.

Udenrigsministeriet oplyser, at der kan gå tid, før der er klarhed over situationen i Bruxelles, og Ole Egberg Mikkelsen henviser til, at mange flypassagerer kan være strandet i Belgien.

Senere i dag mødes den Internationale Operative Stab igen for at tage bestik af situationen.