Ingen postkasse - ingen breve

287 grundejere i Vejle Kommune har endnu ikke flyttet deres postkasse i skel. Og nu er det alvor. Post Danmark sender simpelthen brevene retur.

Post Danmark er begyndt at sende post retur til afsenderen, hvis postkassen ikke står i skel. (© Colourbox)

287 grundejere i Vejle Kommune har endnu ikke flyttet deres postkasse i skel. Og nu er det alvor. Post Danmark sender simpelthen brevene retur. Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

Post Danmark er begyndt at sende post retur til afsenderen, selv om både modtagerens navn og adresse står korrekt - og selv om portoen er betalt. Det drejer sig om post til de husejere, der endnu ikke har flyttet deres postkasse i skel.

Post sendes retur til afsenderen

Ifølge Eva Malene Hartmann, chef for Post Danmark Privatkunder, er det ganske enkelt slut med at levere post til dem, der ikke opfylder loven.

- Grundejerne har fået to breve sidste år og to breve i år. Så det er ikke, fordi grundejerne ikke har fået en fair chance for at få postkassen flyttet ud i skel.

- Står postkassen ikke i skel, bliver posten derfor nu sendt retur til afsenderen, siger Eva Malene Hartmann.

Hun bekræfter, at der er kommet en ny rubrik på den label, postvæsenet bruger til at orientere afsenderne.

- Heraf fremgår det, at brevet kommer retur, fordi modtagerens postkasse ikke står i skel, siger Eva Malene Hartmann.

Tusindvis mangler at flytte postkassen

Ifølge en opgørelse, Post Danmark har lavet, drejer det sig i Vejle Kommune om 287 husstande.

- De modtager ikke længere post, og de kommer ikke til det, før deres postkasse opfylder loven, siger Eva Malene Hartmann.

Ifølge Post Danmark lever 99,5 procent af brevkasser på landsplan op til postloven. Det betyder, at cirka 12.000 husstande endnu mangler at flytte postkassen.

Eva Malene Hartmann har ikke noget bud på, hvor mange breve der indtil nu er sendt retur.

- Brevene sendes retur med det samme. Mange firmaer sender dog posten som B-post, og her må brevet være seks dage undervejs - tre dage den ene vej og tre dage den anden vej, siger chefen for Post Danmark Privatkunder.

Facebook
Twitter