Ingen racismesag for at kalde tv-vært landsskadelig jøde

Statsadvokaten vil ikke rejse tiltale mod debattøren Karsten Holt Larsen for overtrædelse af racismeparagraffen. Karsten Holt Larsen er anmeldt for at kalde tidligere DR-journalist Martin Krasnik for en landsskadelig jøde.

Samtlige folketingsmedlemmer fik et nyhedsbrev, hvor Martin Krasnik blev kaldt en landsskadelig jøde. (© DR)

Statsadvokaten vil ikke rejse tiltale mod højrefløjsdebattøren Karsten Holt Larsen for overtrædelse af racismeparagraffen.

Karsten Holt Larsen er anmeldt for at kalde den tidligere DR-journalist og vært på Deadline, Martin Krasnik, for en landsskadelig jøde.

Det var det radikale folketingsmedlem Elsebeth Gerner Nielsen, der anmeldte Karsten Holt Larsen, fordi han i et nyhedsbrev, der blandt andet blev sendt til samtlige folketingsmedlemmer, omtalte Martin Krasnik som en landsskadelig jøde.

Statsadvokaten vurderer imidlertid ikke, at det er muligt at få Karsten Holt Larsen dømt.

Videre ytringsfrihed

Karsten Holt Larsen glæder sig over, at racismesagen droppes.

- Jeg har det godt med det. Jeg synes, at det er passende, at man kan sige, hvad man vil, så længe man holder sig til faktuelle kendsgerninger. Egentlig burde ytringsfriheden være videre end det. I dag er ytringsfriheden i Danmark pakket alt for meget ind i lovgivning, siger Karsten Holt Larsen til Radio VLR i Vejle.

Der er stadig den mulighed, at justitsminister Lene Espersen omstøder statsadvokatens beslutning og kræver Karsten Holt Larsen stillet for retten.