Ingen skjulte rum på Peter Madsens ubåd

Politiet ledte efter hemmelige rum på forlist ubåd, men fandt kun de hulrum, man ventede at finde.

Som led i gennemgangen af ubåden har politiet lånt en lastvognsskanner fra toldvæsnet. Skanneren ville kunne afsløre, om der var skjulte hulrum i båden. Men det er der ikke. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Københavns Politi oplyser ifølge TV2, at der ikke er fundet hemmelige rum på ubåden "Nautilus".

Politiet har anvendt en særlig lastvognsskanner fra toldvæsenet til undersøgelsen.

Ubåden er bygget af den varetægtsfængslede opfinder Peter Madsen. Han mistænkes af politiet for at have dræbt og parteret den svenske journalist Kim Wall.

Som led i gennemgangen af ubåden har politiet lånt en lastvognsskanner fra toldvæsnet. Skanneren ville kunne afsløre, om der var skjulte hulrum i båden. Men det er der ikke.

- Der var hulrum, hvor vi ventede at finde hulrum, siger efterforskningsleder Jens Møller til TV2.

Politiet leder fortsat efter ligdele, og det tøj, som Kim Wall var iført, da hun og Peter Madsen stævnede ud i "Nautilus" fra Københavns havn om aftenen den 10. august.

Københavns Politi meddelte tirsdag i en pressemeddelelse, at man som led i efterforskningen ville skanne ubåden for skjulte rum. Men politiet sagde samtidig, at man ikke forventede, at finde sådanne rum.

Peter Madsen er fængslet på baggrund af en mistanke for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder. Han nægter sig skyldig i den sigtelse, ligesom han nægter sig skyldig i de øvrige sigtelser, der er rejst mod ham.

Ved grundlovsforhøret 12. august sagde dommer Kari Sørensen, at der "i hvert fald" var en begrundet mistanke om uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder.

Retten tog ikke stilling til, hvorvidt mistankegrundlaget for drabssigtelsen var opfyldt eller ej.

Det vil retten dog formentlig skulle tage stilling til senest tirsdag i næste uge. Her udløber Peter Madsens fængslingsfrist, og hvis politiet vil holde ham bag tremmer, skal retten igen godkende det.

Og siden sidste retsmøde er der sket et væsentligt gennembrud i efterforskningen. Kim Walls torso blev fundet af en cyklist ved det sydvestlige Amager den 21. august.

Dermed lå det - i modsætning til under grundlovsforhøret fast - at Kim Wall var død.

/ritzau/

FacebookTwitter