Inger Støjberg om asylstramninger: Vi er på kanten af hvad konventionerne tillader

Ifølge ministeren har Danmark med de nye stramninger "den strammeste asylpolitik af landene omkring os".

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) er glad for den 'stramningspakke', der ser ud til at blive vedtaget i Folketinget, men hun vil samtidig ikke afvise yderligere stramninger.

- Jeg vil ikke afvise, at der kan komme flere stramninger. Men på familiesammenføringsområdet er vi nu på kanten af, hvad konventionerne tillader, siger Inger Støjberg til DR Nyheder.

Her hentyder hun til regeringens lovforslag, som går på, at flygtninge fremover skal vente tre år på at blive familiesammenført. I dag skal flygtninge vente et år for at blive familiesammenført.

- Vi er endt på tre år, fordi jeg vurderer, at vi der er tæt på kanten af konventionerne - men jeg er også villig til at løbe risikoen, fordi det er afgørende vigtigt, at vi får strammet op.

- Vi ved, det betyder noget i forhold til, hvilket land man søger til. Derfor strammer vi reglerne, så vi mindsker asyltilstrømningen, siger Inger Støjberg.

Regeringen får opbakning til stramningen på familiesammenføringsområdet af Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Konservative, hvilket giver et politisk flertal.