Inger Støjberg om tumult på udrejsecenter: Det var voldsomt

Episoden på udrejsecentret var aggressiv og voldsom, fortæller integrationsministeren.

Efter livvagterne havde evakueret Inger Støjberg (V) fra Udrejsecenter Sjælsmark kørte integrationsministeren til Randers.

Her gav hun for rullende kameraer sin version af tumulten på Kriminalforsorgens udrejsecenter.

- Der var en temmelig aggressiv stemning, det tror jeg også man kan se og høre på båndet. Det var relativt voldsomt, siger Inger Støjberg, der hentyder til optagelserne af episoden, der kan ses her på siden.

Ville tale med ministeren

Integrationsminister Inger Støjberg besøgte Udrejsecenter Sjælsmark for at lave optagelser til et tv-indslag på DR. Efter at have talt med en familie, der har fået afslagasyl, blev ministeren omringet af andre beboere, der også var ivrige efter at tale med ministeren.

Der opstod tumult og livvagterne besluttede at evakuere hende. Da ministerbilen kørte væk blev en kvinde, der forsøgte at stoppe køretøjet, klemt under hjulet. Dog uden at komme alvorligt til skade.

Mødte vælgere i Randers

Inger Støjberg deltog senere på dagen i et vælgerarrangement i Randers sammen med den stedlige borgmesterkandidat, Claus Omann Jensen (V). Arrangementet blev dog forsinket på grund af episoden ved Sjælsmark.

- I har jo nok hørt hvorfor, forklarede Inger Støjberg, der over for de fremmødte betegnede episoden som ‘tumultarisk’.

- Havde det ikke været for livvagterne og ministerchaufføren, så havde jeg ikke stået her nu, det er helt sikkert. Så dem kan jeg kun sende en stor tak til, konstaterede Inger Støjberg.

Hun ved ikke, hvad der konkret udløste episoden. Mens det stod på var hun travlt optaget af at følge anvisningerne fra sine tre livvagter.

Det er desperate mennesker, der vil i kontakt med dig. Kan du forstå deres reaktion?

- Jeg kan sagtens forstå, at man hellere vil være i Danmark end for eksempel Irak. Men sagen er jo den, at det er mennesker, der ikke er forfulgte og derfor udviste af Danmark. De har valgt ikke at samarbejde med myndighederne og så skal man bo på Udrejsecenter Sjælsmark, siger Inger Støjberg.

- Jeg synes det er svært at påtage sig skylden for det her. Jeg er der for at tale med dem. Så er det ærlig talt noget mærkeligt noget at skulle angribes, lyder det fra Inger Støjberg.