Ingrid Wall på årsdag: "I dag skal være en hyldest til livet"

"Løb for Kim". I dag løber mennesker verden over sammen, for at mindes og hylde journalisten Kim Wall.

Ingrid Wall til mindeløb for årsdagen for Kim Walls forsvinden (Foto: DR Nyheder).

Kim Wall hyldes i dag verden over. I forbindelse med årsdagen for hendes forsvinden er der arrangeret mindeløb i 15 byer over hele verden.

Kim Walls forældre er rørte over den store tilmelding:

- Det er stort, at der kommer så mange og støtter op, for det er naturligvis en svær dag for os, her på årsdagen for Kims forsvinden. Vi vil tænke på livet, og ikke på døden. I dag skal være en hyldest til livet, forklarer Ingrid Wall forud for aftenens mindeløb i Trelleborg til DR Nyheder.

Alle deltagere donerer 10 dollar, der går ubeskåret til Kim Wall Memorial Fund, der hvert år, på Kim Walls fødselsdag, uddeler et legat til en kvindelig journalist, der udøver det journalistiske virke i Kim Walls ånd.

Kim Wall blev sidste sommer dræbt af Peter Madsen i hans ubåd Nautilus.

Løb i Kims fodspor

Flere af dagens forskellige løb, vil have en særlig relation til Kim Wall og hendes liv. Løbet i København tager sin begyndelse på Christianshavns Torv ikke langt fra, hvor Kim Wall boede den sidste periode af sit liv. I New York skal løberne følge en rute, som Kim Wall selv løb, mens hun læste på Columbia University.

- At løbe de samme steder, som Kim plejede at løbe, og nå i mål der, hvor hun blev den fantastiske journalist, hun var, virker som det helt rigtige, siger arrangør Mia Dahlgren Winther til nyhedsbureauet NTB om New York-udgaven af løbet, "Løb for Kim".

Og ligeledes i Trelleborg er det en rute med en tæt forbindelse til Kim Wall.

- Det er her, hun som barn har løbet rundt, og når hun har været på besøg, så var det her, hun løb, så derfor er det meget, meget fint, at så mange vælger at løbe med i dag, siger Ingrid Wall.

DR Nyheder var med, da omkring 50 mennesker var med til Løb for Kim på Christianshavn.

Folk tilmelder hunde for at støtte op om løbet

Og netop løbet i Kim Walls hjemby Trelleborg, er det største af dagens mindeløb. Her vil 600 personer deltage i dagens løb. Kim Walls mor Ingrid Wall, ser løbet som en hyldest til den måde Kim levede på.

- Vores sorg bliver ikke mindre, men det er helt utroligt, at så mange mennesker stiller op og løber for at hylde Kim. Det viser, hvor mange hun har berørt. Og hvor mange der vil hylde Kims måde at leve på, siger Ingrid Wall, i dag til pressen.

I Trelleborg er både unge og gamle tilmeldt mindeløbet, deltagerne spænder fra to til firs år, og opbakningen til løbet har ifølge Kim Walls mor, Ingrid Wall, været imponerende, folk har sågar tilmeldt deres hunde, for at kunne bidrage med støtte til Kim Wall Memorial Fund.

- Jeg er stolt over, hvad Kim har nået og opnået i livet, jeg ville bare ønske, at hun kunne have fortsat, afslutter Ingrid Wall.

Facebook
Twitter