Inkassofirmaer bruger ulovlige metoder

Inkassofirmaer bruger metoder, der strider mod loven, når de opkræver penge fra folk.

Nogle inkassofirmaer udsætter skyldnere for chikane, når de opkræver penge. (© DR)

Inkassofirmaerne bruger ulovlige metoder, når de indkræver penge fra folk. Sådan lyder det fra flere gældsrådgivere. De fortæller, at flere inkassofirmaer truer med at afhente folks personlige ejendele eller direkte sætte folk på gaden. I mange tilfælde er der tale om decideret chikane, vurderer gældsrådgiver Berthel Philippe Lehmann.

- Det er chikane. Det er simpelthen så groft, for det er gentagne og mange telefonopringninger, det er breve og det er personlige besøg på deres bopæl, fortæller Berthel Philippe Lehmann, der er gældsrådgiver hos Budgethuset.dk.

Må ikke møde op på bopæl

Og inkassofirmaernes metoder er ulovlige, bekræfter forbrugerombudsmand Henrik Øe.

- Man må ikke true eller være aggressiv, og man må heller ikke ringe uafbrudt, for så er det chikane. Derudover må man heller ikke møde personligt op på folk bopæl eller arbejdsplads, siger han og uddyber:

- Inkassofirmaer har lov til at rette henvendelse til folk, der skylder penge, men det skal ske på en ordentlig måde, siger han.

Større beløb er årsagen

Inkassofirmaernes brancheforening mener, at det skyldes presset for at få større og større beløb krævet ind, men foreningen vil have de grove metoder stoppet.

- Vi er sat i verden for at lave nogle aftaler med de debitorer, der skylder penge, men vi skal ikke chikanerer os frem, siger Niels Lassen, der er bestyrelsesmedlem i Inkassobrancheforeningen.

Forbrugerombudsmanden vil undersøge sagen nærmere og opfordrer til, at man henvender sig, hvis man oplever chikane.

Facebook
Twitter