Institut: Ministerium kendte til regnskabsrod

Institut for Menneskerettigheder siger nu, at Udenrigsministeriet tilbage i maj 2011 blev orienteret om, at der var rod i regnskaberne.

Ifølge Jonas Christoffersen, der er direktør for Institut for menneskerettigheder fik Udenrigsministeriet i maj 2011 at vide, at der var rod i regnskaberne.

Tonen var skarp, da udviklingsminister Christian Friis Bach annoncerede, at han har sat behandlingen af bevillingen til Institut for Menneskerettigheders (IMR) udviklingsprojekter i bero, efter oplysninger om regnskabsfup.

Men nu slår IMR tilbage i en seks sider lang redegørelse til ministeren, skriver Information.

Ifølge pressemeddelelsen fra Udenrigsministeriet blev Christian Friis Bach fredag i sidste uge orienteret om regnskabsproblemerne. Og efterfølgende har ministeren kritiseret IMR for ikke selv at have offentliggjort oplysningerne om regnskabsproblemerne.

Orientering i maj 2011

I sin redegørelse til ministeren skriver direktør for IMR Jonas Christoffersen imidlertid, at IMR allerede i april 2011 orienterede om sagen over for Udenrigsministeriet.

Det skete, efter at instituttet selv havde opdaget uregelmæssighederne i regnskabet, og derfor bad IMR "om bistand til at kontrollere oprydningen" fra revisionsfirmaet PricewaterhouseCoopers.

Over for Information understreger direktøren, at han ikke kan vide, hvorfor Christian Friis Bach først fredag i sidste uge blev orienteret om sagen.

Skal ikke orientere minister

- Jeg mener, vi i det store hele fyldestgørende har holdt ministeriet orienteret løbende, efterhånden som sagen er skredet frem, men det er ikke vores opgave at orientere ministeren, siger Jonas Christoffersen.

Han understreger, at Udenrigsministeriet siden foråret har haft mulighed for at bede IMR offentliggøre oplysningerne om sagen, hvis ministeriet mente, der var behov for det.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk