Intel køber dansk firma for 10 milliarder

Den amerikanske koncern Intel har købt den danske virksomhed Giga af NKT for knap ti milliarder kroner. Intel er gået målrettet mod Giga for at styrke sin ekspertise på markedet for højhastigheds kommunikation på Internettet, mens NKT nu satser på et nyt vækstselskab, Ionas, der kan tilbyde det samme som Giga. I modsætning til Giga er NKT eneejer af Ionas.

Den amerikanske koncern Intel, der er verdens største producentaf mikroprocessorer, har købt aktieselskabet Giga for en en kvartmilliard dollars - omkring 10 milliarder kroner.

Intel udfylder et hul i deres sortiment ved at købe Giga - forden amerikanske koncern fremstiller alle andre komponenter endnetop dem, som Giga har fremstiller.

Da Intel målrettet har ønsket at købe Giga på grund af firmaetsekspertise, er de godt 80 ansatte sikret fortsat arbejde ikoncernen.

Giga er i dag et datterselskab i NKT-koncernen, der er på vejmed et nyt vækstselskab, Ionas, der kan tilbyde det samme som Giga.I modsætning til Giga er NKT eneejer af Ionas, og hvis det lykkesfirmaet at komme før konkurrenterme, kan det øge omsætningen iNKT.

Gigas administrerende direktør, Finn Helmer, siger, at deansatte kan se frem til et "pænt afkast" i bonusløn - men han vilikke oplyse, hvor meget det drejer sig om.

Giga arbejder med produktion og udvikling af komponenter, deranvendes i telenettets forskellige sende- og modtagersystemer.

Kort fortalt kan Gigas produkter være med til at gøre detunødvendigt, at udlægge nye kabler som følge af den stigende brugaf Internettet - fordi Gigas produkter sættertransmissionshastigheden op, så nettet kan hamle op med den stadigtstigende trafik.

Overtagelsen af GIGA mangler stadig at blive godkendt afmyndighederne. Når det er sket, bliver GIGA et datterselskab iIntel og rapporterer til Level One Communications, som rapporterertil Intels Network Communications Group.

Facebook
Twitter