Intelligent brug af regnvand skal løse oversvømmelsesproblemer

Haveejere i Middelfart skal være med i et projekt om at bruge regnvandet i deres egne haver, inden det løber ud i kloakken.

Haveejere i Middelfart skal være med i et projekt om at bruge regnvandet i deres egne haver, inden det løber ud i kloakken. (Foto: © DR)

Middelfart kommune er - sammen med Allerød i Nordsjælland - udvalgt af Haveselskabet som partnere i et stort projekt, der skal løse lokale problemer, der opstår på grund af ekstrem meget regn.

Haveejerne i Middelfart og Allerød får en vigtig rolle at spille, når der skal findes løsninger på de massive problemer med oversvømmelser efter voldsomt regnvejr.

-Klimaforandringerne giver jo mere ekstrem-regn, og derfor kan man ikke løse problemerne ved at bygge større kloaker, fortæller borgmester Steen Dahlstrøm fra Middelfart. -Derfor skal man se regnvandet som en ressource, og derfor går vi ind i projektet med Haveselskabet om intelligent brug for regnvand.

Haveejerne skal motiveres

-Haveejerne skal oplyses om, hvilke muligheder, der findes, og hvad der betaler sig bedst muligt. Først og fremmest handler det om at få motiveret haveejerne i et bestemt område i Middelfart til at iværksætte det her intelligent brug af regn, siger Steen Dahlstrøm.

-Også det offentlige skal være med i projektet, så der også skal arbejdes med løsninger om de grønne kommunale arealer, fortæller Middelfart borgmester.