Tema Må der være forskel?

Interaktiv grafik: Se hvem der tjener det samme som dig

Se gennemsnitslønnen for din og alle andre faggrupper i Danmark

Hvem tjener mest, en pædagog eller en sygeplejerske? Og hvor ligger dyrlæger og tømrere i det regnestykke?

Det kan du nu få svar på i grafikken ovenfor. Her har DR's Undersøgende Databaseredaktion i samarbejde med Koncern TV gjort det muligt at finde gennemsnitslønnen inklusiv pension for samtlige danske jobtitler.

Må der være forskel?

Der er forskel på folk – og hvad så? I Danmark har vi længe været et af verdens mest lige lande. Men dét til trods er der stor forskel på livet som rig eller fattig, og de senere år er uligheden steget. I nyt tema ser DR på, hvordan det faktuelt står til med uligheden i Danmark. Motiverer ulighed til at arbejde, og er den nødvendig for at drive et samfund fremad? Eller slukker den håb og skaber polarisering? Følg debatten på #drforskel.

Gå til tema

I grafikken kan du finde gennemsnitslønnen for over 500 hovedgrupper, ved at søge efter din jobtittel og se, hvilke faggrupper, der tjener det samme som dig. Du kan også se, hvilke jobs der giver den dårligste og bedste gennemsnitsløn. Alle tal stammer fra Danmarks Statistik.

Hvis du vil vide mere om danskernes lønninger, så får du i aften muligheden, når Kåre Quist i et stort liveevent vil lede debatten om ulighed i Danmark. Det sker i aften klokken 20 på DR1.

Tjener du mere end en sygeplejerske, en tømrer eller måske en dyrlæge? Få svaret her:

Opslået af DR Nyheder på 10. marts 2016