Intervaltræning hjælper diabetikere

Folk med diabetes skal lære at gå ture i forskelligt tempo. Det gør nemlig deres tilstand bedre, viser nyt dansk forskningsprojekt.

Folk med diabetes skal lære at gå ture i forskelligt tempo. Det gør nemlig deres tilstand bedre, viser nyt dansk forskningsprojekt. (Foto: Colourbox)

Folk med diabetes skal lære at gå ture i forskelligt tempo. Det gør nemlig deres tilstand bedre.

Et nyt dansk forskningsprojekt viser, at intervaltræning med tre minutters hurtig gang efterfulgt af tre minutter i et langsommere tempo forbedrede forsøgsgruppens kondition med 16% i forhold til en anden gruppe, der kun gik med samme hastighed.

Derudover tabte intervalgruppen fire kilo pr person i forhold til den anden gruppe, og endelig blev deres blodsukker lavere.

De fleste kan klare det

Læge og PhD Kristian Karstoft fra Rigshospitalet kommenterer undersøgelsen sådan her:

- Konklusionen bliver, at hvis man ikke laver noget, går det ned ad bakke. Går man normalt, holder man status quo. Og laver man noget mere højere intensitet som intervalgang, er man i stand til at forbedre sine parametre.

Og at gå en tur i forskelligt tempo kræver ikke mere af diabetikeren, end at langt de fleste kan klare det, siger Kristian Karstoft.