Interview med Abu Laban

I et interview med TV-AVISEN's Kristian Sloth forholder imam Abu Laban sig til beskyldninger om kontakt til terror-miljøer. Se hele interviewet med Laban opdelt efter emner.

Imam Abu Laban har talt med TV-AVISEN's Kristian Sloth om de mange beskyldninger, der er mod ham. (Foto: DR © DR)
Om Abu Laban
  • Født i Jaffa i 1946 (nuværende israel)
  • Opvokset i Cairo
  • Uddannet ingeniør og imam
  • Udvist af de Arabiske Emirater (for at kritisere arabiske leder)
  • Uønsket i Ægypten for islamistiske synspunkter
  • Imam i Danmark siden 1984
  • Bor i Valby med kone og 7 børn
  • Leder af det Islamiske Trossamfund

Imam Abu laban er flere gange blevet beskyldt for tætte forbindelser til internationale terrorist-miljøer.

Nu viser en rapport fra den italienske efterretningstjeneste Degos, at han i midten af 90'erne i en ekstremistisk italiensk moske opfordrede menigheden til at støtte hellig krig i blandt andet Bosnien.

TV-AVISEN's Kristian Sloth har interviewet Abu Laban om den italienske efterretningsrapport og mange andre emner. Her kan du se hele interviewet. Det foregår på engelsk og det er ikke tekstet på dansk.

Inteviewet med Abu Laban

Første del af interviewet (TV AVISEN 30/1 2006)
Abu Laban om sit forhold til rollen i Danmark og forholdet til danskerne, han taler om at være "inde i varmen" hos statsminister m.m. og fortrydelser i forbindelse med sagen om Muhammed-tegningerne.

Anden del af interviewet(TV AVISEN 30/1 2006)
Abu Laban taler om sit forhold til kvinder, til det at tale dansk og hvordan han og hans moske finansieres. Han taler også om pengeindsamlinger under fredagsbøn og beskyldingerne om, at han taler med to tunger.

Tredje del af interviewet(TV AVISEN 30/1 2006)
Abu Laban taler om sit forhold til tildækkede kvinder og til Al Qaeda også Osama Bin Laden. Han forklarer, hvorfor han blev udvist af Emiraterne og uønsket og arresteret i Ægypten. Abu Laban taler om sig arbejde i Nigeria og ankomsten til Danmark i 1984. I denne del af interviewet taler han også om sit forhold til Talat Fouad Quassim og til Gamaa al-Islamyia.

Fjerde del af interviewet (TV AVISEN 21/1 2006)
Abu Laban taler om sit forhold til ekstreme grupper som Hitzb ut Tahrir og om finansiering af Jihad. Han taler om Al Aqsa,tilknytning til ekstremister i 90'erne og en skotsk terrorforskers beskyldninger mod ham i 1991. Abu Laban er vred over de stadige beskyldinger. I slutningen af interviewet berører han sit forhold til den blinde sheikh Omar Rahman og sine