Iran har holdt møde med Danmarks ambassadør

Det sker efter, at Danmark har anklaget Iran for at planlægge attentat på dansk jord.

(ARKIV) Regeringen meddelte i går, at Danmarks ambassadør i Iran, Danny Annan, er blevet hjemkaldt til Danmark til konsultationer. DR Nyheder forsøger at få en kommentar på, om han re rejst fra Iran endnu. (Foto: © Udenrigsministeriet, Scanpix)

Danmarks ambassadør i Iran, Danny Annan, har været til samtale med Irans udenrigsminister, efter PET fremlagde i går, at Danmark anklager iransk efterretningstjeneste for at have planlagt et attentat i Danmark.

Det skriver det statslige nyhedsbureau IRNA, ifølge Ritzau.

Irans udenrigsministerium afviste i går, at landets efterretningstjeneste står bag planer om et attentatforsøg mod tre herboende iranere fra den iranske gruppe Arab Struggle Movement for the Liberation of Ahwaz, ASMLA, der er under politibeskyttelse. Irans udenrigsministerium har kaldt anklagerne for en "sammensværgelse".

Og det skulle Iran have gentaget på mødet med den danske ambassadør.

- Ved mødet afviste udenrigsministeren endnu en gang de ensidige meldinger om et attentatforsøg på et medlem af den iranske opposition og beskyldninger om, at Iran skulle stå bag det fejlslagne angreb, siger en talsmand for Irans udenrigsminister ifølge IRNA.

Ifølge Ritzau oplyser det danske udenrigsministerium, at det var ambassadøren selv, der havde bedt om mødet, og at det fandt sted klokken 9.30 i dag. Planen er, at Danny Annan flyver fra Teheran natten til torsdag.

Mødet mellem Iran og Danmarks ambassadør i landet sker, efter at Danmark ligeledes har foretaget tre diplomatiske skridt mod landet det seneste døgn. Danmark har sendt besked til Irans ambassadør i Danmark, indkaldt ham til samtale og hjemkaldt den danske ambassadør i Iran, Danny Annan, til konsultationer.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fortalte på et pressemøde tidligere i dag, at man ikke vil udelukke, at der kan tages flere skridt mod Iran.