Iraner på tålt ophold får 15.000 kroner efter fem år i Sandholmlejren

44-årig iraner dømt for at være pushervagt på Christiania får erstatning for ophold i Sandholmlejren.

Elias Karkavandi blev i 2005 dømt for at have stået vagt for Christiania-pushere, og han har i fem år opholdt sig på tålt ophold i Sandholmlejren. (Foto: Rune Evensen © Scanpix)

Der skal betales erstatning til en iransk mand, der i fem år opholdt sig i Sandholmlejren i et 25 kvadratmeter stort værelse sammen med andre mænd.

Østre Landsret har afgjort, at iraneren Elias Karkavandi skal have 15.000 kroner af Udlændingestyrelsen og Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet, der også betaler sagens omkostninger.

Den nu 44-årige iranske statsborger blev i 2005 dømt for at have stået vagt for pushere på Christiania. Dommen lød på halvandet års fængsel og udvisning med indrejseforbud i ti år.

Da Elias Karkavandi ikke kunne sendes tilbage til hjemlandet, måtte han, efter at fængselsstraffen var udstået, leve på såkaldt tålt ophold. Det betyder, at man hverken må arbejde, gifte sig eller tage en uddannelse.

Fem af årene foregik i Sandholmlejren, og det var ikke rimeligt. Sådan lød afgørelsen i Højesteret tilbage i 2012, og nu har manden altså også fået krav på erstatning.

/ritzau/