Lørdag formiddag blev danske Thomas Kjems genforenet med sin familie efter at have tilbragt syv måneder i det iranske Evin-fængslet i hovedstaden Teheran.
Den 28-årige aalborgenser rejste sidste efterår rundt i landet, hvor han ville filme videoer til sin YouTube-kanal om iranernes gæstfrihed og arkitektur.
Men mens Thomas Kjems var i Iran, udbrød der store protester i landet, efter den unge kvinde Mahsa Amini døde i moralpolitiets varetægt.
- Jeg fik sympati for dem og lyst til at gøre mere end bare at fortælle en historie om gæstfrihed og arkitektur. At iranerne og deres regering ikke er den samme, siger Thomas Kjems.
Men en dag troppede seks-syv personer fra den iranske efterretningstjeneste op på danskerens hostel og beder ham om at følge med.
Ifølge anklagen skulle Thomas Kjems have deltaget i en demonstration for at fremme kvinders rettigheder i Iran, men det afviser både Kjems og hans advokat, Sam Jalaei.
- Et anklagepunkt har gået på, hvorvidt han har skadet nationens sikkerhed. Efterretningstjenesten og revolutionsgarden skulle have lejlighed til at undersøge til bunds, for at finde ud af, hvad Thomas' rolle har været, siger Sam Jalaei.
- Man har konkluderet, at han har været uskyldig, og at han måske har befundet sig det forkerte sted på det forkerte tidspunkt.
Uvisheden var det værste
I fængslet fik Thomas Kjems udleveret tre tæpper, et håndklæde og en tandbørste.
Efter lidt tid vænnede han sig til at sove på gulvet, til den knap så næringsrige mad og til at se mindre sollys, end han plejer.
Men uvisheden var det værste, fortæller han.
- Usikkerheden og det, at man ikke kan snakke med sin familie hver dag, den har været lidt træls, siger nordjyden.
Sam Jalaei fortæller, at den danske ambassade i Iran har haft adgang til Thomas Kjems i fængslet og har kunnet give ham nogle tæpper og bøger, ligesom han også har kunnet ringe hjem til sin familie i ny og næ.
Han har fået mad og drikke, og er ikke blevet tortureret i fængslet.
Mor: 'Det har været en rutsjebane for os'
Thomas Kjems' mor, Kirsten Kjems, er ikke overraskende utroligt glad for at have sin søn hjemme igen.
Af hensyn til forhandlingerne har familien ikke måttet fortælle offentligheden om, hvad deres søn har været igennem det sidste halve år før nu.
- Det har været en rutsjebane for. Der har været gode dage og dårlige dage, og vi har også haft den usikkerhed, Thomas fortæller om, siger hun.
- De første tre uger havde vi ikke kontakt med ham og vidste ikke, hvor han var, hvad der blev gjort ved ham, og om han havde det godt.
- Vi er så glade for, at Thomas er hjemme igen, siger Kirsten Kjems.
Protesterne i Iran spredte sig til det meste af landet i efteråret 2022. Du kan se en explainer om prostesterne her.