Ishockeyspiller idømt 20 dages betinget fængsel for vold på isen mod modspiller

Voldsepisoden skete under en kamp i den bedste danske ishockeyliga i september.

Ishockeyspiller Kristian Jensen fra Frederikshavn White Hawks er i dag blevet idømt 20 dages betinget fængsel for vold mod Odense-modspiller Lucas Bjerre Rasmussen i en ishockeykamp den 20. september.

Det har byretten i Hjørring netop afgjort.

- Vi mener, at det kan ses på videoen fra kampen, at han får slået sit hoved ned i isen, og at det er bevist, at skaderne opstår derved, sagde retsformand Jeanette Andersen om dommen.

Det var en tv-seer, der anmeldte voldsepisoden efter kampen. Her blev Kristian Jensen først ramt i ryggen af Lucas Bjerre Rasmussens stav.

Det fik ham til at rive Lucas Bjerre Rasmussen omkuld og tildele ham et slag i hovedet. Undervejs røg Lucas Bjerre Rasmussens hjelm af og gled hen over isen, og han blev bevidstløs.

- Vi har tillagt det formildende betydning, at der var tale om en ishockeykamp præget af fysiske konfrontationer og et højt adrenalinniveau, og at Kristian Jensen derfor var i en ophidset sindstilstand, forklarede retsformanden.

Kristian Jensen blev også dømt til at betale 5740 kroner i erstatning til Lucas Bjerre Rasmussen for de skader, som han har pådraget sig som følge af volden.

Sagen i dag er en af de eneste af sin karakter i Danmark. I 2017 blev en ishockeyspiller i Sverige dømt for vold i en sag, hvor en spiller fik en betinget fængselsdom og 40 dagbøder, fordi han brugte sin hockeystav til at skubbe og slå en modspiller.

En lignende episode skete i 2003 i Danmark, hvor en spiller fra Gentoftes førstedivisionshold fik en fængselsdom for et overfald med hockeystaven.

Forsvarer: 'Kan man ikke tåle det, skal man spille skak'

Anklager Torben Kauffmann Sørensen havde krævet 30 til 40 dages fængsel i sagen.

Under hans procedure lød det, at Kristian Jensen ved episoden klart overtrådte spillets regler. Også selvom ishockey er en hård sport.

- Der er grænser for, hvad man må som en del af sporten. Og de er overskredet her. Det er et decideret overfald, som sker, sagde han i retten.

- Hvis dette er en del af ishockey, tror jeg, at mange mødre vil holde deres drenge fra den sport.

Lucas Bjerre Rasmussen (billedet) fra Odense Bulldogs pådrog sig en hjernerystelse, et mindre brud ved højre øje og et bøjet ribben efter episoden i september. (Foto: © Michael Bager, Michael Bager)

Offeret Lucas Bjerre Rasmussen vidnede i dag også. Her fortalte han, at han stadig døjer med følgerne efter hovedskaden.

Kristian Jensen blev også straffet efter de sportslige regler hos Danmarks Ishockey Union. Her fik han en historisk streng straf på 17 spilledages karantæne.

Den straf mente forsvarer Jens Christian Christensen var nok.

- Det er en del af en kamp i sportens verden, og det er straffet med en hård straf i sportens eget system, sagde han under sin procedure i sagen.

Han gjorde desuden gældende, at det ikke var hverken Lucas Bjerre Rasmussen selv, hans klub eller andre med relation til kampen, der anmeldte episoden.

- Hvis man ikke kan tåle det, så skal man til at spille skak i stedet, lød det fra Jens Christian Christensen.

Han udbad sig efter rettens afgørelse betænkningstid til at afgøre, om dommen skal ankes til landsretten.

Det var en enig domsmandsret, der nåede frem til resultatet.

Artiklen er opdateret med fakta om voldsepisoden i ishockeykampen fra 2003.