Ishockeyspiller tiltalt for vold under kamp

Anklagemyndigheden hos Nordjyllands Politi rejser nu tiltale mod 23-årig ishockeyspiller fra Frederikshavn for vold mod modspiller.

Her ses Frederikshavn White Hawks' Kristian Jensen i en kamp fra marts. (Arkiv) (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Anklagemyndigheden hos Nordjyllands Politi rejser nu tiltale mod den 23-årige ishockeyspiller Kristian Jensen fra Frederikshavn White Hawks for vold mod modspiller. Han er tiltalt for at overtræde den milde voldsparagraf.

Under en kamp i september væltede han modspilleren Lucas Bjerre Rasmussen fra Odense Bulldogs omkuld på isen og tildelte ham et slag mod hovedet, som han mistede bevidstheden af.

Sagens anklager, Torben Kauffmann Sørensen, oplyser til DR Nyheder, at de vil gå efter en fængselsstraf. Det er endnu ikke besluttet, om de vil gå efter en betinget eller ubetinget dom.

I vurderingen vil det indgå, at episoden foregik under en ishockey-kamp, oplyser han.

Odense-spilleren måtte tilbringe natten på sygehuset. Han pådrog sig en hjernerystelse og et brud på en mindre knogle i ansigtet.

Sagen sendes i dag til Retten i Hjørring. Den er endnu ikke berammet, men sagens anklager oplyser, at han forventer, at den kan klares på en retsdag.

DR Nyheder har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Kristian Jensens forsvarer, Jens Christian Christensen. Over for Ekstra Bladet fortæller han, at Kristian Jensen nægter sig skyldig.

- Denne her sag er afgjort med en straf inden for ishockeysportens eget system. En meget hård straf, hvis ikke den hårdeste nogensinde. Hvad straffesagen angår, så er påstanden frifindelse, siger advokaten.

17 dages karantæne

Voldsepisoden har allerede fået konsekvenser for Kristian Jensen, der af disciplinærudvalget i Danmarks Ishockey Union blev idømt en karantæne på 17 kampe.

En dom, der har fået hård kritik fra Odense Bulldogs, som Lucas Bjerre Rasmussen spiller for. Klubben mener, at karantænen er alt for mild.

Kristian Jensen undskyldte efter episoden.

- Alle, som kender mig, ved, at jeg er en rar person, som ikke vil nogen noget ondt. Hændelsen i fredags ved jeg udmærket godt er uacceptabel og ikke hører hjemme i ishockeysporten, sagde han ifølge Frederikshavn White Hawks.

- Jeg var meget frustreret i situationen, og alt skete så hurtigt. Jeg opdagede ikke, at hjelmen var røget af Lucas, da jeg gav ham et slag, og jeg nåede ikke at tænke.

- Det er dog ingen undskyldning, og jeg er meget ked af, at Lucas kom til skade. Jeg ønsker ham kun det bedste og god bedring, sagde fra Kristian Jensen søndag.