Ishøj kan ikke få bugt med landets højeste smitte: 'Jeg er træt af, at folk ikke respekterer det rigtigt herude hos os'

Nu rykker smitteopsporingen til Ishøj Kommune med 100 mand for at slå smitten ned.

Fra i dag sender smitteopsporingen op til 100 mand mod Ishøj Kommune i et forsøg på at komme landets højeste smittetryk til livs. Det sker, efter at regeringen i fredags lukkede ned for kommunens skoler.

Meget tyder på, at de er glade for den ekstra hjælp i Ishøj, hvor man er ved at være godt træt af corona og en tvivlsom førsteplads.

- Jeg synes bare, det er et mareridt, der ikke stopper. Det er forfærdeligt, og jeg er træt af det, siger Pia Vesten, der er kontormedarbejder og bor i Ishøj Kommune.

Hun mener ikke, at det er tilfældigt, at Ishøj Kommune uge efter uge topper listen over kommuner med flest smittede.

- Jeg er træt af, at folk ikke respekterer det rigtigt herude hos os. Jeg synes, der er for mange, der går uden mundbind og stimler sammen, som de ikke skal og er fuldstændigt ligeglade, når man siger noget til dem. Og det synes jeg ikke er i orden, så jeg er kun glad for, at der kommer nogle flere på banen herude.

- Det sorte får

Ishøj har lige nu et såkaldt incidenstal på 275.6 smittede per 100.000. Nummer to på listen er nabokommunen Greve, der med 144.8 smittede per 100.000 har tæt på halvt så mange.

Så der er ikke meget af prale af, mener Julie Dyhrberg Andersen, der er pædagog i kommunen. Hun byder også smitteopsporingen velkommen i byen.

- Det er træls, at vi ikke kan få bragt den smitte ned, så vi igen skal være det sorte får. Det kunne være rart at bryde med vores dårlige ry, siger hun.

Khalif Khalif arbejder også i en daginstitution i Ishøj, hvor han er pædagogmedhjælper. Han undrer sig til gengæld over de høje smittetal.

- Den kreds, jeg går rundt med, følger alle reglerne, og vi er også bekymrede for alle andre. Så jeg synes, det er mærkeligt, at der er så mange smittede. Det har jeg slet ikke opdaget, siger han.

Khalif Khalif synes til gengæld, det er fint, at der kommer mere opmærksomhed på Ishøj, hvis det er det, der skal til. Og det er faktisk ikke første gang, at myndighederne stiller skarpt på vestegnskommunen.

Khalif Khalif under sig over den høje smitte, for han oplever kun, at folk er gode til at overholde retningslinjerne.

Den 2. november nedsatte regeringen en corona-taskforce, som skulle hjælpe med at få bugt med den rekordhøje smitte på Vestegnen. Taskforcen blev præsenteret på et pressemøde i Ishøj, hvor politiet, sundhedsmyndighederne og Ishøjs borgmester var til stede.

Men det har altså ikke været nok. Ishøj er fortsat den kommune med den største andel af smittede i landet.

Mere politi og flere isolationspladser

Borgmester Ole Bjørstorp byder smitteopsporingen velkommen, og de skal faktisk sidde hos ham på rådhuset.

- Vi er glade for, at de kommer, for det giver os den ekstra ressource, som vi ikke selv har som kommune, siger han.

Der vil blive sat hårdere ind end bare et par opkald, som man tidligere har gjort det i smitteopsporingen. Der vil blandt andet blive organiseret hold, som vil gå ud og banke på døren hos dem, som kommunen ved at smittet med coronavirus.

Desuden vil kommunen også iværksætte andre nye tiltag. Blandt andet skal der skaffes flere isolationspladser til smittede, for der er simpelthen ikke nok lige nu.

- Vi har brugt vores vandrehjem, hvis nogle var syge i familien, så kunne de få en plads. Det har fungeret godt, men der er ikke pladser nok nu, hvor smitten går op, siger Ole Bjørnstorp.

Mandag har politiet også intensiveret sin tilstedeværelse særligt i Ishøj Bycenter, der bliver udpeget som et af de helt stor forsamlingssteder, samt i havneområdet. Og så vil kommunen også lave flere advarsler til etniske minoritetssamfund.

FacebookTwitter