Islamisk mufti vækker vrede med udtalelse

Danske kvinder er selv skyld i det, hvis de bliver voldtaget, når de ikke bærer slør. Det siger den islamiske mufti Shahid Mehdi. Udtalelsen bliver mødt med både forargelse og vrede blandt politikerne.

En islamisk mufti i København, Shahid Mehdi, har fåetEnhedslisten og Dansk Folkeparti på nakken for udtalelser om, atkvinder, som ikke bærer tørklæde, selv er ude om at blivevoldtaget.

Enhedslistens ligestillingsordfører, Pernille Rosenkrantz-Theil,bebuder en injuriesag mod muftien på vegne af sig selv og allelandets kvinder.

Dansk Folkeparti vil have justitsminister Lene Espersen ogintegrationsminister Bertel Haarder til at gribe ind over formuftiens virke.

Mufti ShahidMehdi har fremsat sine udtalelser i DR2-programmet "Tal medgud". © DR

En mufti er en slags muslimsk vejleder. Som mufti nyder ShahidMehdi - der blandt andet er tilknyttet Islamisk Kulturcenter iKøbenhavn - særlig autoritet som muslimsk lærd.

Tager skarpt afstand

Muftien har fremsat sine udtalelser i DR2-programmet "Tal med gud"og i dagbladet B.T.

- Al den kriminalitet, der begås mod kvinder, sker, fordi deikke er tildækkede. Kvinder får ingen respekt, når de ikke bærerslør, siger han blandt andet.

Enhedslisten og Dansk Folkeparti er enige om, at han ansporermuslimske mænd til voldtægt af danske kvinder med udtalelser,blandt andet også om at kvinder, som ikke bærer tørklæde på gaden,ikke har krav på respekt.

- Manden må være rablende gal. Det er klokkeklare, krænkendeudtalelser, og det skal prøves for domstolene, om det er i orden atkomme med den slags nedværdigende udtalelser, siger PernilleRosenkrantz-Theil.

Dansk Folkeparti vil have justitsministeren til at få politiettil at retsforfølge muftien for at opfordre til voldtægt.

- Det, mener vi, at han gør, siger partiets retsordfører, PeterSkaarup.

Også integrationsminister Bertel Haarder tager skarpt afstandfra udtalelsen.

Facebook
Twitter