Islamisk pengemand havde indflydelse på københavnsk friskole

En konsulent med tilknytning til pengemand opfordrede pigerne i den muslimsk friskole til ikke at gå med make-up og stramt tøj.

Skoleleder Søren Waast siger, han ikke er vidende om konsulenten og Ali Laibi Jabbars involvering i bestyrelsen på skolen. (arkivbillede)

En islamisk pengemand ved navn Ali Laibi Jabbar købte sidste år Nordvest Privatskoles bygninger, og nu viser det sig, at han har forsøgt at få direkte indflydelse på skolen.

Det skriver Berlingske.

Tidligere har Ali Laibi Jabbar ellers afvist dette, men oplysninger, som Berlingske er kommet i besiddelse af, viser, at pengemanden har fået en slags konsulent til at overvåge skolen.

Ali Laibi Jabba sad ifølge et bestyrelsesreferat fra Nordvest Privatskole i skolestyrelsen i marts 2014 - to år før han købte skolens bygninger.

Dokumenter viser, at en person i 2015 klagede over en "overvågende" person på skolen, der ifølge klagen skældte ud på lærerne, så de var "ved at græde". Denne overvågende person har direkte tilknytning til Ali Laibi Jabbar.

-Det var et direkte ønske fra Ali Laibi Jabbar, at konsulenten skulle tilknyttes skolen for at forbedre niveauet i arabiskundervisningen, siger en mand, som har kendskab til forløbet, til Berlingske.

Senere kom der klager fra forældrene om, at den overvågende person, en slags konsulent, havde sagt til pigerne i de ældre klasser, at det ikke var godt at gå med makeup og stramtsiddende tøj.

Berlingske er i besiddelse af billedmateriale, hvor Ali Laibi Jabbar og den pågældende konsulent optræder sammen i den svenske religiøse forening Almuntadar, der blandt andet driver en koranskole og rådgiver om sharia.

En tidligere lærer på skolen fortæller, at konsulenten talte svensk og arabisk og var meget hård over for arabisklærerne.

Kan miste statsstøtten

Det er ikke ulovligt for en fri- eller privatskole at sælge skolebygninger til en køber og derefter leje sig ind. Men det er ulovligt, hvis fri- eller privatskolen ikke er uafhængig. Og så kan statstilskuddet fjernes.

Det kan ske, hvis der er en risiko for, at skolen styres af andre. Derfor er flere politikere bekymrede for, om friskolen styres af andre eller fra udlandet.

Socialdemokratiets undervisningsordfører Annette Lind mener, de nye oplysninger giver en "skærpet mistanke" og siger, at man ikke på nogen måde tolerer parallelsamfund i skolesystemet.

Alex Ahrendtsen, Dansk Folkepartis skoleordfører, siger, at det er en logisk følge, at denne typer personer ikke har købt skolen for at udvise barmhjertighed, men for at få indflydelse.

- Min anbefaling er, at man på det grundlag bør fratage skolen statstilskuddet med øjeblikkelig virkning, siger Alex Arendtsen.

Skoleleder på Nordvest Privatskole, Søren Waast, er ikke vidende om konsulenten og Ali Laibi Jabbars involvering i bestyrelsen på skolen.

- Vi vil ikke have nogen udefra til at komme og fortælle os, hvad vi skal og ikke skal. Det er udelukket, siger han.

Ali Laibi Jabbar har ikke besvaret Berlingske henvendelser med spørgsmål om om konsulenten og hans indflydelse på skolen.

Facebook
Twitter